Aeroportul International O'Hare din Chicago, cel mai mare aeroport international al orasului Chicago din Statele Unite ale Americii, este, de asemenea, si primul in care sunt crescute plante verticale pe turnuri, fara a avea nevoie de pamant.


Prima gradina verticala dintr-un aeroport

O'Hare Urban Garden este spatiul amenajat intre terminalul 2 si 3 pe o suprafata de 280 de metri, de la mezaninul aeroportului International din Chicago. Aceasta este prima gradina verticala amenajata intr-un aeroport.

In gradina amenajata in aeroport sunt amplasate peste 1.000 de tipuri de plante in jurul a 26 de turnuri. Printre plantele folosite pentru gradina din aeroport se numara sfecla, rucola, busuioc, arpagic, marar, salvie, cimbru, oregano, flori comestibile, diferite tipuri de salate, mai multe sortimente de ardei iute si coriandru.


Ingrijirea plantelor din aeroport

Pentru ingrijirea acestor plante, reprezentatii aeroportului, insarcinati sa se ocupe de cresterea si dezvoltarea armonioasa a lor, folosesc doar 5% din apa de care in mod normal ar avea nevoie plantele, intrucat au un sistem de economisire a apei.

Astfel, pentru plantele din aeroport se foloseste apa reciclata. Apa contine nutrienti cu ajutorul carora sunt hranite plantele, insa cresterea lor pe verticala este mai rapida decat cea de pe orizontala.

Aeroportul foloseste un sistem aeroponic, in care radacinile plantelor sunt umezite cu o solutie nutritiva in timpul unui ciclu de udare regulat. Pentru ingrijirea plantelor nu sunt folositi ferilizatori sau ingrasaminte. Turnurile sunt dotate si cu sisteme de iluminat care sa contribuie la dezvoltarea plantelor.Pe langa aspectul estetic inedit al gradinii situate in mijlocul unui aeroport exista si un aspect practic al acestei gradini. Plantele care cresc in aeroportul International O'Hare din Chicago pot fi folosite si pentru gatit. Astfel, bucatarii de la restaurantul aeroportului pot folosi plantele crescute in aeroport pentru a prepara feluri de mancare delicioase.

Sursa foto: mnn.com

  •   2013-06-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Matei

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii