Amenajarea gradinii

#paste #sarbatori pascale #decoratiuni gradina #gradina paste

Sarbatorile de Paste in gradina: 5 idei de decoratiuni simple si frumoase

Pastele se apropie cu pasi repezi, iar gradina ta ar trebui sa fie pregatita pentru sarbatoare! Daca inca nu ai inceput sa amenajezi spatiul din jurul casei pentru a intampina asa cum se cuvinte Pastele, nu mai este timp de pierdut: iata cateva modele de decoratiuni, simple si de efect, pe care le poti face chiar tu, fara prea mult efort!


1. Iepurasii fericiti

Iepurasul este unul dintre simbolurile sarbatorilor pascale, astfel ca nu ar trebui sa lipseasca nici din gradina ta. Realieaza din cartoane formele unor iepurasi si apoi coloreaza-le pentru a le uniformiza imaginea. Poti aseza iepurasii la intrarea in curte pentru a intampina prietenii care te vor vizita in zilele de Paste.


2. Oua gigant

Incondeierea oualor este o activitate traditionala de Paste atat in Romania, cat si in alte tari. Ei bine, pentru amenajarea gradinii, alege sa folosesti oua uriase. Acestea oua gigant, confectionate din cauciuc, din lemn sau din plastic, pot fi vopsite folosind culorile si modelele pe care le preferi.


3. Copaci impodobiti

Daca de Craciun se impodobeste bradul cu beteala, de Paste poti pastra traditia si decora arborii din fata casei. Nu cu beteala, ci cu iepurasi si oua. Pentru a realiza iepurasii, poti folosii baloane pe care sa le umpli cu faina, dupa care le poti da forma dorita. Foloseste carioci pentru a desena chipul iepurasilor.

Poti realiza iepurasi decorativi si din hartie sau carton, insa daca locuiesti intr-o zona in care vantul bate cu putere, acestia risca sa se rupa cu usurinta.

Tot din baloane poti realiza si ouale. Umple-le cu faina, leaga-le la capate si agata-le de arborii din gradina. Cu cat sunt mai colorate, cu atat atmosfera va fi mai vesela.




4. Cosulete decorative

Cosul de Paste impodobit cu flori si oua colorate este ideal pentru a decora usa casei, vestind astfel sosirea primaverii. Alege un cos incapator si fa-i manerele din sarma si nuiele. Adauga in el lalele, iarba decorativa si oua colorate in centru. Agata-l de usa si prietenii tai vor fi intampinati intr-un mod placut, atunci cand vor veni in vizita.


5. Coronita din oua

Tot pentru decorarea usii poti alege sa folosesti o coronita din oua. Foloseste oua din plastic colorate pe care sa le prinzi pe un snur. Formeaza astfel o coronita pe care sa o agati de usa de la intrare.



Sursa foto: landscaping.about.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare