Amenajarea gradinii

#secrete gradinarit #gradina #gradinarit

Secrete de gradinarit "furate" de la experti

Crezi ca stii tot in materie de gradinarit si ca nu mai ai nimic nou de descoperit despre fascinanta lume a plantelor? Stai numai sa descoperi secretele dezvaluite de experti si iti vei da seama ca in fiecare zi poti afla lucruri noi despre cum se ingrijesc plantele, ce trucuri poti pune in practica pentru a ajuta florile sa creasca mai repede, plus multe alte lucruri mai putin stiute despre gradinarit.

Scamele hainelor mentin umiditatea solului

Nu te grabi sa arunci scamele stranse de pe haine sau lana scoasa dintr-o plapuma veche. Conform expertilor, aceste materiale aparent inutile pot fi adaugate in compost. Odata ajunse pe suprafata solului, ele pot mentine umiditatea optima in pamant, mai ales in lunile caniculare de vara, cand apa tinde sa se evapore rapid.

Solul incalzit in cuptor fereste plantele de boli

Inainte sa incepi insamantarea rasadnitelor, expertii te sfatuiesc sa incalzesti solul in cuptor, la temperatura maxima, pentru a ucide orice urma de bacterie, ciuperca sau virus care ti-ar putea imbolnavi mai tarziu plantele.

Zorelele ajuta porumbul sa creasca sanatos

Desi nu au nimic in comun, zorelele si porumbul se inteleg foarte bine. Potrivit expertilor, parfumatele flori sunt plante companion pentru porumb si feresc cereala de anumiti daunatori care i-ar putea afecta sanatatea.

Laptele praf este bun pentru trandafiri

Trandafirii sunt o mina de aur pentru insectele daunatoare, de aceea, expertii te sfatuiesc ca de doua-trei ori pe an sa presari in jurul tulpinii cateva linguri de lapte praf. Acesta contine substante care alunga daunatorii si ajuta trandafirii sa cresca armonios.

Berea alunga limacsii

Limacsii pot face ravagii in gradina de legume, dar expertii iti dezvaluie secretul lor pretios: stropeste legumele cu bere si, pana la prima ploaie, nu vei mai avea probleme cu nesuferitii daunatori.

Usturoiul ajuta lalelele sa creasca frumos

Conform expertilor, daca langa bulbul de lalea asezi un catel de usturoi, rozatoarele si insectele daunatoare nu vor avea curaj sa se apropie de plantele tale.

Ghiveciul din teracota se scufunda in apa inainte de plantare

Daca alegi sa plantezi flori, legume sau ierburi aromatice in ghivece din teracota, este bine sa scufunzi ghivecele cel putin o ora in apa. Materialul poros va absorbi exact cata apa are nevoie. In schimb, daca ai cultiva plantele in ghiveciul uscat, teracota va absorbi apa din sol si va ingreuna cresterea plantelor.

Sursa foto: ecodez.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului