Amenajarea gradinii

#amenajarea gradinii #decorarea gradinii #decoratiuni gradina #solarii #fantana solare #lumini solare

Solariile, o maniera ecologica si foarte utila pentru decorarea gradinilor

Gradinile pot fi decorate intr-o varietate de stiluri. Unele elemente au rol pur decorativ, insa exista accesorii de gradina care, pe langa estetica, au si un rol functional foarte important, precum solariile. Acestea te pot ajuta sa ai plante sanatoase si proaspete in orice anotimp al anului. Solariile functioneaza pe baza energiei solare si sunt din ce in ce mai populare, mai ales ca planeta noastra se confrunta cu un consum de energie electrica extrem de mare. Iata cateva sfaturi si informatii utile despre decorarea gradinilor cu solare:

Tipuri de sere:

Decorul solar poate fi realizat in numeroase maniere. Iata insa cateva elemente importante ale alimentarii cu energie solara in gradina ta:

Luminile solare

Solariile trebuie instalate in gradina in spatiile care sunt expuse neintrerupt la lumina soarelui. Luminile solare nu necesita cabluri, prin urmare sunt foarte usor de instalat. Acestea includ dispozitive fotocelule interne, de aceea sunt capabile sa converteasca lumina soarelui in energie electrica, pe care o pot stoca in baterii reincarcabile, ce permit iluminarea serelor in timpul noptii.

Poti folosi o varietate de lumini solare pentru gradina ta, precum iluminatul de accent, iluminatul la inaltime, proiectoarele sau spoturile cu energie scazuta sau inalta.

La o singura incarcare, fotocelulele permit iluminarea continua pe parcursul a opt ore.

Fantanile solare

Un alt mod economic si foarte util de decor pentru gradina pot fi fantanile solare. Acestea au devenit si ele foarte populare si, la fel ca solarele clasice, nu au nevoie de instalare prin fire, ci doar de o suprafata mare de captare a energiei solare. Fantanile solare pot fi, fara indoiala, si un plus de efect pentru decorul si frumusetea gradinii tale. Pe langa acestea mai poti adauga, de asemenea, ceasuri solare sau chiar bazine de incalzire a apei solare, pentru a-ti realiza o gradina functionala si ecologica.

Avantajele solarelor

Unul dintre marile avantaje ale enerigiei solare sunt costurile reduse cu energia. Solarele nu sunt costisitoare nici la intretinere. In plus, folosirea acestora ar putea ajuta la economia mondiale de consum de electricitate. De exemplu, utilizarea energiei solare la un milin de case ar reduce semnificativ emisiile de dioxid de carbon, cu aproape 4,3 milione de tone.

Sursa foto: clujnapoca.olx.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare