Amenajarea gradinii

#baldachin #gradina #amenajare gradina #relaxare gradina #spatii relaxare gradina

Spatii de relaxare in gradina in care te poti simti bine cu adevarat

Pe timp de vara, gradina nu mai este doar spatiul in care iti admiri arbustii si florile ingrijite cu daruire. Ea se transforma intr-un loc de relaxare irezistibil, daca stii cum sa iti amenajezi un colt atractiv, unde poti sa citesti o carte buna, sa discuti ore in sir cu partenerul de viata sau sa bei o limonada rece cu un prieten.

Gradina poate fi locul in care sa iti exprimi creativitatea si in care sa te retragi pentru a-ti incarca bateriile in fiecare zi, respirand aer proaspat si bucurandu-te de soare. Iata cateva spatii de relaxare in care poti sa te simti bine cu adevarat in propria ta gradina. Inspira-te din farmecul lor si amenajeaza-ti si tu un coltisor de destindere si contemplare a naturii.

"Dormitorul" din foisor

Iata o idee de petrecere a zilelor libere in cel mai adapostit loc din gradina ta: foisorul. Muta o saltea veche in mijlocul lui si asaza deasupra un cearsaf moale si doua perne confortabile. Pune pe un scaun mic toate cartile fascinante pe care vrei sa le citesti ascutaltand ciripitul pasarelelor sau ia cu tine orice obiect te ajuta sa dedici timp hobby-ului tau preferat: o chitara, colile pentru origami etc.

"Livingul" de pe terasa

Este foarte simplu sa transferi confortul din living pe terasa, acolo unde aerul este mai proaspat, florile multicolore iti incanta privirea, iar mesele sunt mai gustoase. Ai nevoie doar de putina imaginatie, doua-trei covoare, multe perne moi pentru bancuta, o fata de masa colorata si doua materiale din voal, pe care sa le prinzi sub forma unui baldachin.

Cadrul romantic pe timp de seara

Cat de usor poti sa amenajezi o zona de relaxare cu prietenii sau partenerul tau! Ai nevoie doar de 2-3 fotolii din burete, un covor din iuta si multe felinare luminate, care sa te inconjoare.

Baldachinul

Daca preferi mai degraba relaxarea fara companie, un baldachin colorat, atasat de doi copaci, este tot ce ai nevoie in universul tau de destindere.

Cinema-ul in aer liber

Daca poti intra cumva in posesia unui retroproiector, poti amenaja propriul cinema in aer liber, chiar la tine in gradina! Ai nevoie de un cearsaf alb, pe care sa il intinzi pe o sarma, sezlonguri, paturi, perne si cateva felinare care sa emane o lumina difuza.

Sursa foto: sweetydesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului