Tendintele anului 2014 pentru amenajarea gradinii depasesc limitele imaginatiei si scot la inaintare stiluri dintre cele mai bizare si inovatoare pentru organizarea si decorarea spatiilor exterioare. Gradinile inteligente, high-tech sau de fermentare, echilibrul cromatic, decoratiunile neobisnuite si motivele geometrice si simetria sunt doar cateva dintre tendintele dupa care ne vom ghida in 2014 in amenajarea gradinii!

Gradini inteligente

Gradinile inteligente, denumite si high-tech, reprezinta una dintre cele mai importante si moderne tendinte ale anului 2014 in amenajarea spatiilor de exterior si se caracterizeaza prin decoratiuni, surse de iluminat, semineuri sau fantani arteziene care pot fi activate si controlate direct de pe smartphone sau tableta, prin intermediul unor aplicatii speciale.

Echilibru cromatic

Daca anul 2013 a fost presarat de culori vii, aprinse, indraznete in amenajarea spatiilor exterioare, anul 2014 atenueaza un pic nuantele puternice si echilibreaza cromatica oferita ansamblului gradinilor prin tonuri calde si neutre. Paleta cromatica intensa de rosu si portocaliu este "stinsa" si echilibrata cu ajutorul galbenului, ocrului, tonurilor de gri sau bleu, culori care vor fi la moda anul viitor in designul de exterior.

Gradini simetrice sau geometrice

Simetria ramane una dintre trasaturile si calitatile pe care trebuie sa le cauti in amenajarea spatiului exterior, intrucat gradinile simetrice, perfect proportionate raman in trend. Acestea pot fi presarate cu o sumedenie de decoruri din plante si nu numai cu forme geometrice, intrucat motivele ori simbolurile geometrice vor deveni un must-have in amenajarea spatiilor exterioare in 2014.

Gradini de fermentare

Gradinile de fermentare (fermentation gardens) vor deveni un trend tot mai des intalnit in 2014, in special in spatiile exterioare voluminoase si extinse. Este vorba de gradinile care dedica spatii largi plantelor si culturilor necesare pentru producerea vinului sau berii (grane, struguri etc.) si a altor bauturi care se obtin prin fermentare.


Sursa foto: Joyenjoys.com

  •   2013-12-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii