Amenajarea gradinii

#piscina #piscina naturala #bazine #intretinere piscine # filtre naturale

Transforma-ti gradina intr-o adevarata oaza! Iata cum!

O piscina care foloseste mijloace naturale de curatare este un accesoriu util pentru gradina ta. In loc sa fie folosite chimicale, aceste piscine naturale sunt proiectate cu atentie in jurul plantelor, care functioneaza ca sisteme de filtrare. Daca zona de inot este mai mare, si spatiul in care sunt plantate florile trebuie sa fie mai generos.

Aceasta gradina in apa este denumita zona de regenerare. Astfel, o pompa impinge apa din piscina catre zona verde pentru a fi filtrata si curatata de catre plante. Numarul necesar de plante care sa inconjoare piscina a fost calculat de profesionisti, astfel incat, in momentul plantarii, se tine cont de dimensiunea piscinei si de numarul de inotatori.


Conceptul este identic cu cel al unui lac. Sunt destul de multe filtre naturale in zona care sa combata nivelul de poluare, astfel ca oamenii pot inota in siguranta.

Doua bazine, o piscina naturala

Mare parte din piscinile naturale sunt dotate cu doua bazine; unul pentru inot si unul pentru plante. Radacina unor plante acvatice, precum nufar, papura, lintita, indeparteaza bacteriile si celelalte substante care contamineaza apa. Datorita plantelor, substantele organice sunt absorbite, toxinele sunt neutralizate, iar oxigenul este eliberat in apa, astfel incat te poti bucura de o piscina naturala la tine acasa.



Unul dintre factorii importanti de care este indicat sa tii cont atunci cand te hotarasti sa iti amenajezi o piscina naturala este spatiul din curtea ta. Acest tip de piscina este potrivit pentru curtile spatioase, intrucat este nevoie de amplasarea a doua bazine.



Daca piscina functioneaza corespunzator, apa va arata curata. In primul an de la instalarea piscinei, ar putea sa apara alge, insa odata ce plantele vor creste si isi vor dezvolta mai bine sistemul de filtrare, algele vor muri, iar apa va fi mult mai limpede.


Costul piscinei naturale

Desi piscinele naturale si-au castigat popularitatea in Europa in ultimii 20 de ani, exista doar cateva firme care construiesc asemenea tipuri de piscine. Costul unei piscine naturale este asemanator cu cel al unei piscine traditionale, insa, datorita sistemului natural de filtrare, intretinerea costa mai putin in cazul piscinelor naturale.


Sursa foto: nicespace.me

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului