Amenajarea gradinii

#intretinere gazon #gazon #motocoasa electrica #tundere gazon

Unealta de gradinarit care te ajuta sa ai un gazon superb: motocoasa!

Tunderea spatiilor verzi se poate dovedi o operatiune destul de dificila, in special atunci cand nu ai la dispozitie uneltele de gradinarit necesare. Acum este mai usor ca niciodata sa ajungi in locurile greu accesibile din propria gradina cu ajutorul motocoasei electrice de la STIHL, extrem de silentioasa si usor de manevrat, chiar si de un novice in arta gradinaritului.

Un gazon verde bine ingrijit si o peluza tunsa frumos ofera gradinii tale un aspect placut, de spatiu prietenos, capabil sa iti ofere linistea si relaxarea de care ai nevoie. Totusi, pentru a obtine toate acestea lucruri, ai nevoie sa cunosti cateva lucruri esentiale, cum ar fi: cand sa il tunzi, de cate ori, la ce intervale de timp sa il uzi, cum sa-l hranesti cu fertilizant si cum sa-l cureti in permanenta de buruieni.


Motocoasele, cele mai versatile unelte de gradinarit

Astfel, cea mai cunoscuta lucrare de gradinarit pe care o vei face, indiferent daca te pricepi sau nu, va fi cea legata de tunsul ierbii. In acest sens, motocoasele sau trimmerele, asa cum mai sunt ele cunoscute, reprezinta unele dintre cele mai versatile unelte de gradinarit.

Cu ajutorul lor, gazonul tau va fi tuns rapid, in special daca suprafata este mica, in aceasta situatie folosirea masinii de tuns iarba fiind nejustificata. Insa marele avantaj al motocoasei este ca iti ofera atat confortul, cat si rezultate excelente in zonele mai greu accesibile, cum sunt cele dintre copaci, din zona tufelor, de langa gard etc.

Practic, tu nu mai esti nevoit sa te apleci cu foarfeca de gradina si sa tunzi manual acele manunchiuri de iarba care cresc inestetic. In plus, coasele motorizate au rezultate optime si in lupta cu buruienile crescute in jurul casei, cele de langa plantele tale preferate sau cele de pe marginea aleilor din gradina.


Avantajele motocoaselor electrice de la STIHL

Motocoasele sunt de doua feluri: cele electrice sau cele cu un motor cu ardere interna. Din prima categorie fac parte si motocoasele cu acumulatori FSA de la STIHL. Sunt dotate cu acumulatori de performanta superioara, ceea ce inseamna ca te bucuri de o unealta electrica prietenoasa cu mediul inconjurator, care nu emite nici un fel de noxe.

In plus, un alt avantaj al acestui tip de motocoasa este ca folosirea ei nu mai este conditionata de un fir. Avand un acumulator performant litiu-ion, motocoasa STIHL este o unealta eficienta, care poate fi folosita in orice tip de zona, dar mai ales oricand, chiar si atunci cand familia ta se odihneste.

Pe www.stihl.ro gasesti doua modele de astfel de cositoare electrice silentioase: modelul FSA 65 si FSA 85. Printre dotarile standard de care se bucura primul tip de motocositoare se numara parghia de siguranta (permite blocarea utilajului, prevenindu-se astfel pornirea involuntara a motocoasei atunci când acumulatorul se afla in priza), manerul circular ergonomic, care se regleaza si fixeaza in pozitia dorita si aparatoarea de protectie.

Celalalt model, FSA 85, este echipat, in dotarea de serie, cu acumulatorul litiu-ion AP 160, capabil sa lucreze la putere constanta pe toata durata fazei in care se descarca.

Advertorial

Sursa foto: shop.ksrsales.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului