Amenajarea gradinii

#iarba #viking #tundere iarba #tractorase tuns iarba

VIKING inlocuieste gamele de varf la tractorasele de tuns iarba

Compania austriaca VIKING a inlocuit seriile 5 si 6 la tractorasele de tuns iarba cu modele mai performante, din punct de vedere al motoarelor si transmisiei, operand totodata redesenari majore in planul design-ului, al ergonomiei si normelor de securitate.

Tractorasele din seria 5 se folosesc la tunderea ierbii pe suprafete de pana la 6000 mp, in timp ce cele din seria 6 sunt utile pentru suprafete de gazon de pana la 10.000 mp. Producatorul austriac a pus pe piata cate trei motorizari pentru fiecare varianta. Astfel, tractorasele din seria 5 au fost dotate cu motoare de 9CP, 12,6 CP si 15,7 CP, doar primele doua gasindu-se pe piata din Romania. Pentru seria 6, austriecii au implementat motoare de 12,8 CP, 15,7 CP si 19,3 CP. Cel mai robust si dotat utilaj de acest fel se gaseste si pe piata noastra. Acesta poarta indicativul MT 6127 ZL si functioneaza cu motorul de 19,3 CP.

Inginerii de la VIKING au imbunatatit la noile modele si transmisia, astfel ca prin noua cutie de viteze creste capacitatea dinamica a vehiculului si performanta de taiere, gratie sincronizarii excelente cu motorul. Cutia de viteze pentru tractorasele din seria 6 este gandita pentru a face fata situatiilor dificile de munca, pe planuri inclinate si chiar in conditii de iarna. Da, chiar iarna, pentru ca aceste utilaje sunt atat de versatile incat pot fi folosite la activitati de deszapezire prin simpla montare a unui plug si lanturilor antiderapante. Pe langa toate aceste facilitati, modelele din seria 6 au fost dotate si cu un afisaj LCD, unde operatorul poate vedea orele de functionare, tensiunea acumulatorului, informatii despre cosul de lucru, gradul de umplere al rezervorului sau cuplarea mecanismului de tundere. De asemenea, utilizatorul este instiintat in momentul in care trebuie golit cosul de colectare al ierbii.

si daca toate aceste facilitati nu sunt suficiente, specialistii in utilaje de gradinarit si peisagistica de la VIKING, au mai conceput peste 25 de accesorii care se pot atasa acestor utilaje. Protectoarele impotriva prafului, seturile de raspandire a ierbii, plugul de zapada sau remorca basculanta sunt doar cateva dintre acestea care fac din tunderea ierbii cu un VIKING, una dintre cele mai placute activitati de ingrijire a gazonului.

Alaturi de recent lansatul iMOW, robotelul de tuns iarba, noile modele din seria 5 si 6 se inscriu in tendinta companiei VIKING de a pune pe piata in fiecare an produse inovatoare care sa usureze viata celor care se ocupa de gradinarit si peisagistica.

Despre compania VIKING

VIKING este o companie austriaca, parte a grupului german STIHL din 1981, dedicata in exclusivitate productiei de utilaje pentru gradinarit si pesiagistica. Fabrica este situata in Langkampfen, Tirol, avand 329 de angajati, la sfarsitul lui 2013. Compania a atins anul trecut o cifra de afaceri de 153,9 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 10%, fata de 2012, fiind prezenta cu produsele sale in peste 60 de tari.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului