Amenajarea gradinii

#amenajarea gradinii #ponturi gradinarit #activitati martie #activitati de primavara in gradina

Vine primavara! Ponturi pentru gradinarit in luna martie

Luna martie aduce primavara in gradina ta si este prima luna din an in care ai cu adevarat de lucru in gradina. Incet, incet, peisajul va fi cuprins de o explozie de culoare, parfumul subtil al florilor va invalui aerul, iar pasarile vor incepe sa dea din nou tarcoale pomilor si straturilor. Pentru a fi sigur ca indeplinesti toate activitatile de gradinarit din luna martie, iti poti realiza o lista cu ce ai de facut.


Seamana si fertilizeaza gazonul

Daca iti doresti sa ai gazon in curtea interioara si in gradina, luna martie este momentul propice pentru semanarea si fertilizarea lui. Inainte de semanare, trebuie sa pregatesti terenul, adica sa il cureti bine de buruieni, sa il sapi si sa il nivelezi.

In cazul in care ai deja gazon, este bine sa il cureti de resturile de frunze si crengute. Daca observi ca exista zone goale, cu iarba ingalbenita, seamana-le din nou cu gazon. In scurt timp, firele de iarba vor fi viguroase si vor acoperi solul cu o patura verde si ingrijita.


Acorda o atentie deosebita trandafirilor

Felul in care ingrijesti trandafirii in luna martie contribuie decisiv la formarea unor inflorescente mari si frumoase. Rezerva-ti o zi din martie pentru a taia tufele de trandafiri. Cu cat tai mai mult tufele, cu atat trandafirii tai vor avea mai multe inflorescente.

Tot in aceasta luna este bine sa fertilizezi trandafirii, pentru a le oferi substantele hranitoare de care au nevoie.


Incepe cultivarea legumelor timpurii

In luna martie, poti incepe sa cultivi legumele timpurii, cum sunt ceapa, usturoiul, slata verde, spanacul si ridichiile de luna. De asemenea, poti incepe sa plantezi in rasadnite legumele de vara, cum sunt castravetii si ardeii.


Dezgroapa vita de vie

Dupa ce toata iarna a fost protejata de frig si inghet, vita de vie este pregatita pentru un nou ciclu de viata incepand cu luna martie. Intr-o zi calduta, poti dezgropa si desmusuroi vita de vie.


Stropeste pomii fructiferi

La jumatatea lunii martie, este bine sa incepi stropirea pomilor fructiferi cu o solutie sulfo-calcica, pentru a-i feri de fainare. La 2 saptamani dupa aceasta activitate, trebuie sa aplici o noua stropire, de aceasta data cu o solutie pe baza de cupru. Aceasta din urma va proteja pomii fructiferi de alte boli.

Sursa foto: christenfosterphotography.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului