Amenajarea gradinii

#sfaturi gradinarit #cum sa fii gradinar bun #gradinar bun

Vrei sa devii un gradinar mai bun in 2014? Iata cum!

Rezolutiile in gradinarit nu sunt la fel de populare precum cele privind slabitul sau renuntatul la fumat, insa raman importante pentru persoanele pasionate de cultivarea plantelor care fac viata mai frumoasa si mai sanatoasa. Daca ti-ai propus sa te perfectionezi in aceasta activitate, iata ce obiective iti poti stabili in 2014, pentru a deveni un gradinar mai bun!

In luna ianuarie nu ai prea multe sarcini de indeplinit in gradina, de aceea timpul iti permite sa reflectezi mai mult asupra modurilor care poti sa devii un gradinar mai bun. Asadar, daca nu stii ce rezolutii ai putea sa stabilesti in acest sens, te ajutam noi cu cateva idei productive.

Informeaza-te mai mult

Gradinaritul este o adevarata arta, iar singurul mod de a face performanta in aceasta privinta este sa te informezi in permanenta. Cunostintele despre fiecare planta in parte nu doar ca iti asigura rezultate optime, ci iti ofera mai mult curaj de a incerca lucruri noi, de a improviza si de a avea realizari pentru care sa fii invidiat.

Urmeaza un curs, citeste carti de specialitate, documenteaza-te intens pe internet si fa schimb de idei cu alte persoane care au aceeasi pasiune. Propune-ti ca in 2014 sa inveti in fiecare luna cate un lucru nou despre gradinarit!

Planifica-ti din timp fiecare activitate

Planifica-ti sarcinile in avans, inainte de schimbarea anotimpurilor, te va ajuta enorm sa economisesti timp, energie si bani. Vei sti ce ai de facut de fiecare data, vei avea ocazia sa te gandesti la moduri de a-ti simplifica munca si vei gasi mai usor strategii care sa iti imbunatateasca rezultatele obtinute.

Scapa de "datorii" fata de mediul inconjurator

Cand pamantul iti ofera ceva, ai grija sa ii intorci favorul, respectandu-l mai mult. Cu alte cuvinte, propune-ti ca in 2014 sa adopti o practica de gradinarit sustenabila in timp, precum instalarea unui sistem de economisire a apei sau utilizarea de metode de fertilizare organice. Protejeaza mediul inconjurator si el iti va oferi de doua ori mai multe beneficii.

Planteaza mai multe legume

Iata alta rezolutie excelenta de gradinarit: planteaza mai multe legume, pentru a te bucura de un stil de viata sanatos, in care mesele tale zilnice sunt compuse din aceste alimente de baza, in stare 100% biologica.

Distreaza-te mai mult

Cand faci un lucru cu placere, eforturile se transforma in distractie pura. Gradinaritul poate fi cel mai frumos si util hobby, in care obsesia pentru perfectionism nu trebuie sa iti strice buna dispozitie.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului