Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #design gradina #design peisagistic #idei design

3 ponturi de design pentru peisagisti incepatori

Designul peisagistic ar putea sa ti se para o adevarat bataie de cap, insa, cu putina imaginatie si rabdare, iti poti amenaja gradina intr-un mod placut si inedit. Daca te-ai mutat intr-o casa noua, iar spatiul din jurul casei are nevoie de o reimprospatare, nu este nevoie sa fii un profesionist in designul peisagistic pentru a obtine un mic colt de rai intr-o gradina neingrijita. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi cativa pasi simpli.


1. Fa o lista cu ce iti doresti sa obtii

Inainte de a te apuca sa-ti amenajezi curtea, este important sa stii cum vrei sa arate la final. Vrei un loc de joaca pentru copii? Iti doresti sa plantezi flori sau legume? Ai nevoie de o terasa? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care este recomandat sa gasesti raspunsuri inainte de a te apuca de treaba.


2. Analizeaza conditiile climatice din zona

Daca te-ai mutat intr-o casa noua si nu ai apucat sa studiezi conditiile climatice din zona, nu te hazarda sa iti amenajezi curtea. De exemplu, daca vrei sa iti construiesti o terasa in fata casei, este important sa stii cat de tare te va afecta soarele. Va straluci cu putere dimineata? Vei putea citi la amiaza sau vei fi deranjat de razele prea puternice ale soarelui? Asadar, trebuie sa gasesti o solutie cat mai buna pentru tine.

De asemenea, vantul poate reprezenta o problema de care este indicat sa tii cont, inainte sa te apuci de amenjarea curtii. Este posibil ca in anumite colturi ale curtii, vantul sa bata cu putere, astfel ca nu vei putea face un gratar de care sa te bucuri cu prietenii, iar mobilierul - daca este usor - poate zbura cu usurinta. Prin urmare, pentru un design peisagistic de succes, este indicat sa tii cont de conditiile climatice din zona.


3. Nu te grabi

Desi programele de gradinarit de la televizor arata cum iti poti amenaja gradina in doar cateva zile, acest lucru nu este posibil si in viata reala. Ceea ce realizatorii tv nu precizeaza este ca ei au o echipa foarte mare care se ocupa de gradina. Pentru incepatori, designul peisagistic nu este chiar atat de simplu, intrucat, pentru a obtine rezultate bune, este important sa urmaresti evolutia florilor si a legumelor pe care le-ai plantat.

Asadar, incepe cu pasi mici si acorda in fiecare zi putin din timpul tau designului peisagistic. Iti va lua ceva timp pana vei obtine decorul pe care ti-l doresti pentru curtea ta, insa va fi un adevarat succes.

Sursa foto: successfulgardendesign.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului