Amenajarea gradinii

#liliac #tufe de liliac #ingrijire tufe de liliac

3 trucuri pentru ingrijirea tufelor de liliac

Mireasma florilor de liliac este incantatoare si iti poate face serile senine de vara, petrecute in gradina, mai placute. Tufele de liliac se dezvolta pe verticala, iar florile cresc mai inalte de la an la an. Iata cateva ponturi care te-ar putea ajuta sa ingrijesti mai bine tufele de liliac!


1. Taie tufele de liliac

Taierea tufelor de liliac este una dintre cele mai bune modalitati de a ajuta florile sa se dezvolte. Retine insa ca tufele de liliac nu trebuie taiate in primii trei ani de crestere, intrucat lastarii din primii ani sunt importanti pentru cresterea pe termen lung a liliacului.

Dupa ce aceasta perioada de crestere trece, este indicat sa tai ramurile mari, lemnoase, insa nu mai mult de o treime in fiecare an. Taierea tufelor de liliac se face dupa ce au cazut si ultimele flori, iar ramurile eliminate trebuie sa fie dintre cele uscate aflate la jumatatea tufei.


2. Planteaza tufele de liliac la soare

Tufele de liliac au nevoie de opt ore de soare in fiecare zi pentru ca florile sa se dezvolte in mod corespunzator. De asemenea, liliacul are nevoie de un sol bine drenat. Cu toate acestea, tufele de liliac rezista si in zonele umbroase sau cele cu sol umed, insa nu vor produce la fel de multe flori. Liliacul este una dintre florile deloc pretentioase, acesta fiind unul dintre avantajele pentru care poti alege sa plantezi tufe de liliac la tine in gradina.


3. Alege tipul de sol potrivit

Tufele de liliac se dezvolta mult mai bine daca au parte de un sol cu aciditate redusa, sarac in azot. Cea mai buna perioada de transplantare a tufelor de liliac este toamna, inainte ca pamantul sa inghete si dupa ce frunzele au cazut.

Inainte de a realiza transplantarea, este recomandat sa testezi solul pentru a afla daca are nevoie de imbunatatiri. In plus, este recomandat sa eviti ingrasamintele bogate in azot. Liliacul prefera potasiul si fosfatul. Desi liliacul nu are nevoie de prea multa fertilizare, poti folosi un ingrasamant, precum Bonemeal-ul, intrucat face solul mai alcalin.

Sursa foto: witchstitches0.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului