Amenajarea gradinii

#ulm #salcie #copaci #copaci gradina #artar argintiu #nuc negru

4 copaci pe care sa nu-i plantezi niciodata in gradina

Toamna este anotimpul perfect pentru plantat copaci in gradina, astfel incat, primavara, acestia sa se ridice falnici si sa-ti infrumuseteze imprejurimile casei. Inainte de a merge la cumparat puietii pe care sa-i cultivi, este recomadat sa tai de pe lista patru specii care pot dauna gradinii, intrucat pot afecta pamantul si celelalte culturi sau pot deveni pericole pentru casa!


1. Ulmul

Desi il poti vedea ornamentand o multime de gradini, datorita aspectului deosebit, ulmul nu este un copac potrivit pentru astfel de spatii, ci mai degraba pentru paduri.

Exista mai multe dezavantaje ale cultivarii ulmului in gradina. Pe langa faptul ca este predispus la mai multe infectii si boli, radacinile voluminoase si extinse ale copacului pot afecta fundatia casei sau alte culturi dimprejurul lui. In plus, atunci cand este uscat, este destul de subred, riscand sa se rupa usor la vant puternic si sa cada peste alte plantatii sau peste portiuni ale casei.


2. Artarul argintiu

Este frumos, tantos, creste repede, dar este unul dintre cei mai umbrosi copaci. Este destul de voluminos si aspectuos, dar umbra lui rece s-ar putea sa fie in defavoarea restului de plante din gradina, care au nevoie de soare si de caldura. In plus, horticultorii sustin ca artarul argintiu nu are o tulpina sau crengi foarte rezistente si ca, la o furtuna ceva mai puternica, exista riscul sa se rupa si sa cada peste casa.


3. Salcia

Cu o coroana imensa si umbroasa, salcia este un copac aspectuos si folosit frecvent in scop ornamental, dar nu in spatii mici, ingradite si cu pamant uscat. Salciei ii place foarte mult langa apa, intrucat are nevoie de umiditate. Daca gradina nu ii ofera astfel de resurse, isi procura apa de unde poate - din canalizarea casei, de la alte plante de prin preajma - si usuca foarte tare pamantul, daunand tuturor plantatiilor dimprejurul casei. In plus, pe cat de repede creste si se dezvolta, pe atat de subred este lemnul salciei, fiind usor indoit si rupt la un vant cu o intensitate mai mare.


4. Nucul negru

Daca incerci sa dai un aer mai sofisticat gradinii tale, iar nucul negru iti surade mai mult decat cel clasic, gandeste-te de doua ori inainte de a opta pentru el.

Nucul negru contine o toxina speciala pe care o imprastie in pamantul din jurul lui pentru a-si crea un mediu propice cresterii. Aceasta substanta este daunatoare pamantului si plantatiilor din jurul copacului, de aceea, nu face "casa buna" cu gradinile mici si inghesuite.



Sursa foto: room-decorating-ideas.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului