Amenajarea gradinii

# tundere gazon vara # ingrijire gazon vara #tundere gazon #ingrijire gazon #gazon

4 greseli de ingrijire a gazonului pe care le faci fara sa stii

Ti s-a intamplat ca gazonul sa se usuce si sa nu stii care este motivul? Cel mai probabil o greseala de ingrijire al acestuia! Iata care sunt greselile pe care si tu le faci in ingrijirea gazonului!

1. Tunzi gazonul dupa ploaie sau dupa ce il uzi

Una dintre cele mai mai greseli pe care le fac gradinarii este tunderea gazonului cand este umed. Acest obicei este cheia distrugerii gazonului, deoarece din cauza umezelii iarba se indoaie usor fiind impozibil de taiat uniform. In plus, umezeala favorizeaza impreastierea microorganismelor care pot afecta sanatatea gazonului.

2. Tai iarba prea scurta

O alta greseala este taierea prea scurta a ierbii. Acest obicei duce la afectarea radacinilor firului de iarba, si implicit, la uscarea acesteia. Specialistii recomanda ca gazonul sa aiba intre 3,5 si 5 cm in inaltime pe parcursul verii.

3. Folosesti prea mult fertilizator

Procesul de fertilizare este complicat, iar exagerarile duc la distrugerea gazonului. Nitrogenul utilizat in exces sau necorespunzator poate duce la uscare ierbii. Asigura-te ca alegi tipul potrivit de fertilizare pentru gazonul tau si ca il aplici doar atunci cand trebuie!

4. Folosesti o masina de tuns cu lama uzata

Lama uzata a masinii de tuns iarba distruge gazonul. Aceasta nu mai poate taia iarba si o striveste. Rezultatul? Pe langa aspectul inestetic, gazonul se va usca rapid, iar microbii si daunatorii au mediul propice pentru a se inmulti.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului