Amenajarea gradinii

#amenajare gradina 2013 #gradina #design gradina #gradina 2013

4 idei de design pentru gradina in 2013

Te gandesti sa faci modificari in aspectul gradinii si nu ai niciun punct de pornire? Expertii in amenajarea gradinilor sustin ca anul acesta exista doua tendinte principale: pe de o parte este designul simplu si natural, iar pe de alta parte este designul ceva mai complex, care include realizarea unui iaz si a unui pod. Indiferent de "tabara" in care te regasesti, este bine sa stii ca anul acesta gradina trebuie sa fie un spatiu al relaxarii si abia apoi un spatiu care sa iti ofere posibilitatea de a culege fructe si legume.


1. Gradina cu magazie

Gradina cu magazie este o idee excelenta de design pentru 2013. Daca ai deja o magazie in gradina, incearca sa-i schimbi aspectul, sa o vopsesti sau sa plantezi in jurul ei flori in nuante puternice. Daca nu ai o magazie, acum este momentul sa te gandesti la construirea ei. Specialistii spun ca o astfel de constructie are o multime de avantaje. Pe langa aspectul estetic, ea poate functiona si ca un loc de depozitare a uneltelor pentru gradinarit, a butoaielor sau ghivecelor. Intodeauna vei gasi ceva de depozitat intr-o magazie.

Scopul acesteia este sa devina un punct central in ansamblul gradinii, adica sa atraga atentia cu orice pret.


2. Gradina cu accente de culoare

In orice gradina se gasesc flori care surprind prin coloritul lor deosebit, insa anul acesta accentele de culoare din gradina trebuie asezate intr-un mod cat mai ordonat. Specialistii iti recomanda sa alegi un colt din gradina in care sa cultivi plante de mai multe feluri, in principal plante fara flori. Printre ele, din loc in loc, poti cultiva si flori intens colorate. Peste sol, este indicat sa asezi un strat de mulci. Acesta va conferi gradinii tale un aspect ingrijit si ordonat. In plus, va impiedica dezvoltarea buruienilor.


3. Gradina cu iaz si pod

Iazul si podul reprezinta o alta tendinta in materie de design pentru gradini. Este adevarat ca amenajarea unui iaz nu este simpla, insa efortul pe care il depui acum iti va fi rasplatit pe parcursul anului. In jurul iazului, este bine sa plantezi flori de camp si iarba decorativa, iar daca vrei sa imbunatatesti si mai mult aspectul gradinii tale, adauga o pergola din lemn si cateva pietre mari pentru decor.


4. Gradina cu banca

O alta idee de design pentru gradina, propusa de specialisti, este amenajarea unui spatiu pentru relaxare. Ai nevoie de o banca si cel putin doua scaune. In rest, sa fie verdeata cat cuprinde si, din loc in loc, cateva flori in nuante puternice, pentru a sparge monotonia.

Expertii iti sugereaza sa alegi un colt din gradina pe care sa il "sacrifici" pentru relaxare si odihna. Ai nevoie de cateva dale sau placi de gresie pentru exterior, cu ajutorul carora pavezi o zona suficient de mare incat sa-ti permita amplasarea unei banci si a unor scaune. In ceea ce priveste banca, daca ai una mai veche o poti reconditiona si revopsi.

Pentru a economisi bani, acelasi lucru il poti face si in cazul scaunelor. Cu siguranta ai mai pastrat cateva scaune vechi. Nu le arunca, ci reconditioneaza-le si asaza-le in gradina.



Sursa foto: hgtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului