Amenajarea gradinii

#design #gradina #amenajare gradina #pietris #iaz #idei de design

4 idei de design pentru o gradina amenajata pana in cele mai mici detalii

Daca iti place sa ai o gradina amenajata pana in cele mai mici detalii, trebuie sa stii de la bun inceput ce proiect vrei sa pui in practica, mai ales daca acesta implica realizarea unui iaz sau a unui design complicat. Fie ca ai nevoie de surse de inspiratie, fie ca pur si simplu vrei sa admiri designurile spectaculoase realizate de peisagisti, cu siguranta vei fi fermecat de modul in care arata gradinile amenajate pana in cele mai mici detalii.


1. Gradina cu pietre

Cu ajutorul pietrelor, poti crea zeci de designuri interesate in gradina. De exemplu, cu pietre mari de rau asezate unele peste altele intr-un cerc poti sugera ideea de ordine si simetrie. In interiorul cercului din pietre poti semana diverse soiuri de flori de camp, de la maci si margarete, la galbenele si iarba decorativa.


2. Gradina ingusta cu alee

Chiar daca ai o gradina ingusta sau mai bine zis o curte interioara ingusta, tot ai posibilitatea sa o amenajezi pana in cele mai mici detalii. Stabileste cat de lata vrei sa fie aleea centrala, apoi cultiva diverse tipuri de plante pe margini. La intrare poti amplasa o arcada din fier forjat, pe care poate creste iedera sau un trandafir catarator.


3. Gradina cu iaz

Iazurile confera un plus de frumusete gradinii, insa este nevoie sa gandesti proiectul in detaliu, adica sa stabilesti unde vrei sa semeni florile, unde va creste iarba decorativa si cum vrei sa aranjezi pietrele. In functie de preferinte, poti adauga o multime de elemente speciale iazului tau, cum ar fi lampi solare sau felinare care sa-l lumineze noaptea, un pod ornamental si statui in marime naturala.


4. Gradina cu pietris

Gradinile cu pietris sunt spectaculoase atunci cand cultivi diferite tipuri de plante. In acelasi decor minutios gandit poti alatura plante suculente de diferite inaltimi si nuante, ghivece cu arbusti decorativi si flori obisnuite de gradina. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, poti realiza o zona cu plante suculente, una cu flori de gradina si una cu iarba ornamentala sau alt tip de plante.

Idei de amenajare a gradinii in cele mai mici detalii sunt multe, insa intotdeauna este bine sa ceri parerea unui specialist, pentru a fi sigur ca proiectul tau va arata perfect.



Surse foto: decoist.com, grahadesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului