Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #origami #decoratiuni gradina #corpuri iluminat # mori de vant

4 moduri de a-ti infrumuseta extrem de usor gradina din spatele casei

Gradina din spatele casei este deseori neglijata de proprietari, care sunt mai degraba preocupati de aspectul gradinii din fata, cea cu mai multa vizibilitate in exterior. Insa lucrurile de schimba radical pe timp de vara, cand gradina din spate incepe sa fie locul in care familia se refugiaza la umbra si socializeaza cu musafirii in aer liber.

Reuniunile estivale in gradina din spatele casei sunt unele dintre cele mai frumoase momente ale verii, de aceea ar fi o idee excelenta sa dai un farmec nou peisajului si sa apelezi la cateva moduri de a-ti infrumuseta gradina extrem de usor, fara costuri piperate sau eforturi supraomenesti. Inspiratia de care ai nevoie te asteapta mai jos!


1. Morile de vant handmade

O prima varianta prin care poti da un "chip" nou gradinii din spatele casei este sa o decorezi cu mori de vant realizate manual, extrem de usor de confectionat si cu un impact vizual deosebit. Pentru un decor special al mobilierului, poti introduce intr-o vaza mai multe mori de vant, care sa semene cu un buchet de flori nemuritoare.

Imprejmuieste gazonul cu mori de vant handmade, astfel incat sa se invarta la fiecare adiere si sa creeze un efect vizual spectaculos. Pentru a le realiza, ai nevoie de hartie colorata, un creion, foarfeca, piuneze si paie.



Sursa foto: cohabitationchronicles.wordpress.com


2. Pietricele din sticla

Pietricelele stralucitoare din sticla colorata, cu care se joaca de obicei copiii, pot readuce la viata gardul tau din lemn, imbatranit de vreme. Masoara cu atentie dimensiunea pietricelelor, gaureste din loc in loc scandura si acopera orificiile cu "bijuteriile" pretioase. Pentru a le fixa mai bine, poti folosi un adeziv pentru lemn si plastic. Rezultatul te va incanta!



Sursa foto: creatingreallyawesomefreethings.com


3. Corpuri de iluminat din borcane

Creeaza o ambianta placuta in gradina din spate, cu ajutorul unor corpuri de iluminat improvizate din borcane folosite. Ai nevoie de borcane (de orice dimensiune), nisip, lumanari-pastila si sarma. Umple recipientele din sticla cu nisip (aproximativ un sfert), apoi asaza in mijloc lumanarile si infasoara sarma in jurul gatului borcanelor, astfel incat sa iti ramana si o agatatoare.

Le poti atarna de gard sau le poti aseza pe masa ori pe jos, in iarba. Iti vor oferi o lumina difuza placuta dupa lasarea serii!



Sursa foto: craftynest.com


4. Decoratiuni origami

Un alt mod excelent de a-ti infrumuseta gradina din spate este sa o decorezi cu modele origami superbe, care impresioneaza de fiecare data prin frumusetea lor si imprastie un aer jovial si optimist in jur.



Sursa foto: art-origami.blogspot.ro

Sursa foto principala: art-origami.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului