Amenajarea gradinii

#terasa #gradina #amenajarea terasei

4 ponturi pentru amenajarea unei terase

Primavara a sosit, astfel ca este timpul sa evadezi dintre cei patru pereti ai casei si sa te bucuri de aerul proaspat de afara! Terasa din fata casei este un spatiu care iti permite sa fii aproape de natura fara a te indeparta prea mult de casa. Iata cateva ponturi care te-ar putea ajuta sa construiesti si sa amenajezi o terasa minunata in fata casei tale.


1. Acorda o atentie sporita podelei

Pentru mai mult confort, este bine sa tii cont de tipul de podea pe care il alegi pentru constructia terasei din fata casei. Lemnul este o alegere inspirata pentru toate stilurile decorative. Pe langa lemn, poti opta si pentru o podea din gresie sau din piatra. Este recomandat ca tipul de podea pe care il alegi sa fie in conformitate cu stilul casei tale, astfel incat terasa sa devina o extensie a spatiului locuibil.


2. Decoreaza peretii

Pentru a crea o terasa primitoare in care sa te simti bine si sa te relaxezi dupa o zi obositoare la munca, este important sa acorzi o atentie deosebita si decorarii peretilor. Poti alege sa creezi pereti din stuf sau din plante, pentru a aduce natura si mai aproape de tine.


3. Nu alege mobilierul la intamplare

In momentul in care te hotarasti sa alegi mobilierul pentru terasa, retine ca este important ca acesta sa se potriveasca cu stilul tau de viata. De altfel, alegerea mobilierului pentru terasa este o decizie la fel de importanta ca alegerea mobilierului pentru interiorul casei.

Asadar, ai putea alege mobilier in care sa predomine metalul, in cazul in care iti place stilul industrial, mobilier din rachita, daca stilul tau de viata este eco si, bineinteles, mobilierul din lemn, pentru un stil natural, simplu si de efect.


4. Nu lasa spatii neocupate

Fiecare loc de pe terasa trebuie sa aiba un rol bine definit pentru ca amenajarea terasei sa fie una reusita. De pilda, in cazul in care construiesti o terasa mai mare, poti adauga si o mica zona de bucatarie in care sa pui un gratar si o masa mica pentru zilele in care vrei sa gatesti pentru prieteni sau familie.

Retine ca terasa ar trebui sa fie locul in care sa poti sa te distrezi alaturi de prieteni, dar sa te si relaxezi, citind o carte sau ascultand muzica. Asadar, incearca sa imbini toate pasiunile tale si sa le transpui in micul spatiu amenajat in fata casei.

Sursa foto: deco-cool.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare