Amenajarea gradinii

#probleme comune gazon # probleme gazon #ingrijire gazon #gazon

4 probleme comune ale gazonului care nu au neaparat nevoie de rezolvari

Oricat te-ai stradui si oricat de multe trucuri si metode a-i pune in aplicare, uneori gazonul nu arata perfect si intotdeauna mai are nevoie de imbunatatiri. Vestea buna este insa ca frumusetea gazonului nu sta neaparat in perfectiunea sa, in cat de impecabil arata si cum fiecare loc este aranjat exemplar. Tot mai multe persoane se orienteaza in ultimul timp spre metode mai simple de ingrijire a gazonului si adopta metode eco friendly pentru aceasta portiune de langa casa, lasand natura sa puna accentul si sa isi urmeze cursul firesc. In acest spirit, iata patru situatii in care nu ar trebui sa intervii prea mult asupra gazonului.

Da-i o sansa trifoiului

Trifoiul poate fi chiar partea utila si fumoasa a unui gazon sanatos. Trifoiul nu este o planta pretentioasa, are nevoie doar de putina apa pentru a creste. Daca vrei sa scapi de el este bine sa stii ca va creste rapid, chiar si in cele mai sarace soluri. Trifoiul este o planta care are abilitatea de a atrage azotul din aer si de a-l depozita in sol. Trifoiul este rezistent la trafic intens si previne erodarea solului.

Daca este lasat sa creasca in gazon, trifoiul va face flori mici din care albinele se vor hrani, dar daca vrei sa eviti aceste insecte, poti taia gazonul mai scurt pentru a impiedica aparitia florilor. Un alt avantaj este acela ca nu este necesar sa tunzi gazonul foarte des, este suficient de doua sau trei ori in perioada de crestere pentru ca trifoiul sa arate bine.

Pastreaza resturile de iarba pe gazon

Atunci cand tunzi gazonul resturile de iarba care rezulta din aceasta operatiune sunt o problema in plus. Daca pana acum obisnuiai sa aduni aceste resturi in saci pe care ii aruncai la gunoi, poti incepe sa lasi resturile de iarba acolo unde cad pentru ca acestea ajuta gazonul sa se mentina cat mai sanatos. Resturile de iarba se descompun si hranesc bine solul, si ajuta la protejarea radacinilor firelor de iarba, mentinand umezeala in pamant.

Nu indeparta toate larvele

Atunci cand sapi in gradina vei da cu siguranta de grupuri de larve albe pe care iti vei dori sa le indepartezi cat mai repede. Cateva larve pe gazon reprezinta ceva firesc si nu ar trebui sa incepi un razboi cu toate pesticidele pe care le ai din dotare. Abia atunci cand gasesti mai mult de 10 larve in gazon este momentul sa iei atitudine si sa scapi cat mai rapid de acestea.

Pastreaza si papadiile

Florile galbene de papadie sunt o atractie pentru multe specii de albine, cand apar in primavara si au nevoie sa gaseasca polen si nectar. Floarea de papadie are numeroase beneficii pentru sanatate, fiind bogata in beta caroten, vitamina C, fier, zinc, calciu si alte minerale, avand mai multe proteine si decat spanacul.

Aceasta planta este de ajutor si pentru gazonul verde din curte. Papadiile cresc adanc, ajutand la afanarea si aerarea solului. Daca nu vrei ca planta sa infloreasca, poti tunde gazonul mai scurt.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului