Amenajarea gradinii

#design gradina #amenajare gradina #gradina #sfaturi #designeri #tendinte

4 trucuri de care sa tii cont in amenajarea gradinii, in 2017

2017 vine cu schimbari si in decorul gradinii. Anul acesta designerii pun accent pe flori delicate, sofisticate ce confera spatiului un aspect regal. Mobilierul este si el in atentia acestora, devenind tot mai confortabil. Iata care sunt tendintele in designul gradinii pentru anul 2017.

Mobilier in nuante naturale

Sursa foto: wonderaddo.com

Mobilierul de gradina trebuie sa fie unul in nuante naturale. Culoarea lemnului crud fiind ideala. Adauga peste scaune si fotoliile de exteriori perne sau huse decorative in culoarea anului 2017, greenery sau in diverse nuante de verde.

Opteaza penrtru mobilier confortabil, pentru a petrece cat mai mult timp in aer liber. Poti opta pentru a-ti amenaja gradina cu fotolii de exterior, canapele sau chiar un pat cu baldachin special pentru exterior. Daca ai spatiu nu exista sa instalezi un hamac in care sa te relaxezi oricand doresti.

Gratarul, de nelipsit din gradina in 2017

Sursa foto: artelas.ru

Gratarul nu va mai fi un simplu accesoriu, ci dimpotriva. Acesta trebuie sa reprezinte un punct de atractie, o zona centrala, unde familia sa se adune si sa socializeze. Se poparta gratarele mari, din teracota sau caramida, care au alaturi blaturi de lucru. Pot fi incorporate in bucatarii de exterior.

Langa acestea amenajeaza o zona in care sa poti lua masa alaturi de cei dragi. O masa si cateva scaune simple, din lemn, sunt suficiente.

Flori in culori pale

Sursa foto: pixabay.com

Anul 2017 este dominat de gradini cu aspect regal. Sunt preferate florile sofisticate si delicate in nuante pale, in special roz sau alb. Anul acesta nu trebuie sa-ti lipseasca din gradina bujorii si lalelele roz si albe. Nici trandafirii in aceste culori nu trebuie sa-ti lipseasca din gradina anul aceste. Desigur, poti opta pentru orice alte flori atata timp cat culorile predominante sunt alb si roz deschis.

Nu uita de corpurile de luminat

Sursa foto: albaenergy.com

Iluminarea gradinii pe timp de noapte nu mai este un moft ci o necesitate. Opteaza pentru corpuri de iluminat ecologice, precum lapile solare. Acestea pot fi pozitionate pe langa alee precum si in zonele de recreere.

Sursa foto principala: abilitydubai.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului