Amenajarea gradinii

#masina de tuns iarba #grebla #unelte de gradinarit #aerator gazon #trimmer

4 unelte de gradinarit care nu trebuie sa-ti lipseasca

Daca te-ai hotarat sa iti transformi curtea intr-o gradina minunata, unde sa iti petreci timpul liber, este important sa ingrijesti plantele si gazonul, astfel incat, tot timpul, spatiul din jurul casei sa arate ca un mic paradis verde. Pentru a duce la indeplinire aceste activitati, ai nevoie de anumite ustensile specifice gradinaritului. Iata 4 care nu ar trebui sa iti lipseasca din arsenal!


1. Masina de tuns iarba

Unul dintre accesoriile tehnice de nelipsit din curtea unui gradinar este masina de tuns iarba. Gazonul pe care il plantezi in gradina creste destul de repede, astfel ca vei fi nevoit sa il ingrijesti in permanenta. Este important ca masina de tuns iarba pe care o alegi sa aiba diferite trepte de viteza, care sa se potriveasca cu lungimea ierbii.


2. Aerator pentru gazon

Iarba incalcita si muschiul trebuie indepartate pentru a avea un gazon ingrijit. Aeratorul pentru gazon se foloseste, obligatoriu, o data sau de doua ori pe an pentru a indeparta eficient buruienile, permitandu-i astfel gazonului sa respire din nou. Acest accesoriu de gradinarit poate fi folosit pe parcursul intregului sezon, intrucat astfel vei preveni aparitia muschilor.


3. Trimmer

Trimmerul sau coasa electrica se foloseste tot pentru ingrijirea gazonului, mai ales in zonele greu accesibile. Folosirea trimmerului este mult mai simpla, fata de cea a unei coase traditionale. Astfel, un fir de nailon prins de un rotor se invarte in jurul acestuia. Viteza cu care acesta se invarte face ca firele de iarba sa fie cosite cu foarte multa precizie. Trimmerul are acceasi precizie ca o masina de tuns iarba, dar este mult mai usor de manevrat. Cele mai importante caracteristici ale coasei electrice, de care este recomandat sa tii cont atunci cand iti achizitionezi acest produs, sunt puterea si diametrul de taiere.


4. Grebla

Pentru a pastra curatenia in gradina, ai nevoie de o grebla. Cu ajutorul acestei ustensile poti curata pamantul de frunzele uscate care cad toamna din copaci. Ocupa foarte putin sptiu de depozitare si este una dintre ustensilele care nu ar trebui sa lipseasca din magazia niciunui gradinar, fie ca este profesionist sau incepator.



Sursa foto: ask.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului