Amenajarea gradinii

#craciun #cadouri craciun #gradinar #gradinar novice

5 cadouri de Craciun pentru un gradinar novice

Ajuta un gradinar novice sa se pregateasca pentru lucrarile din gradina in urmatorul sezon. Craciunul este ocazia ideala sa-i oferi unui gradinar incepator unelte de gradinarit care ii fac munca mai usoara si ii protejeaza mainile.

Iata 5 cadouri inspirate pe care le poti oferi de Craciun unui gradinar novice:


1 Manusi de gradina

Manusile de gradina sunt absolut necesare pentru orice gradinar, iar o pereche in plus este intotdeauna binevenita. Ca dar de Craciun, alege o pereche de manusi care sa protejeze mainile in timpul lucrului in gradina cu plante precum trandafirii, murul, cactusii.

O pereche de manusi din poliester si bumbac, de exemplu, ofera flexibilitate si rezistenta. Manusile de gradina pot avea cauciuc pe palme, pentru rezistenta impotriva ruperii, perforarii sau abraziunii. Pe partea opusa, manusile trebuie sa asigure ventilatia astfel incat mainile sa nu transpire. O pereche de manusi pentru gradinarit costa in jur de 5 lei.


2 Carte despre gradinarit

Iarna, activitatea redusa din gradina asigura mai mult timp pentru lectura. Un gradinar incepator trebuie sa se puna la curent cu informatiile necesare cultivarii plantelor care il intereseaza. De Craciun, ofera unui gradinar amator o carte de gradinarit despre legume, fructe sau plante pe care vrea sa le creasca.

O carte practica este una despre legume. Astfel de carti descriu fiecare planta in parte, cu informatii incepand de la perioada ideala pentru semanare pana la detalii despre depozitare. Cauta in librarii carti de gradinarit in sectiunea "hobby-uri".

Cartile de gradinarit au o paleta larga de preturi. Cele mai ieftine costa 10 lei, in timp ce cartile scumpe depasesc 200 lei.


3 Cursuri de gradinarit

Inceputul de an este o perioada buna pentru inscrierea la un nou curs. Multe companii anunta cursuri noi incepand cu luna ianuarie, iar dintre acestea fac parte si cele de gradinarit. De Craciun, ii poti oferi unui gradinar incepator banii necesari pentru un curs de gradinarit in cadrul caruia sa invete lucruri practice.

Exista ateliere de gradinarit in care se invata teorie si se fac aplicatii practice despre ingrijirea plantelor: toaletare, primul ajutor la plante, inmultire etc. Un atelier de gradinarit costa 400 lei.


4 Jurnal de gradina

Un jurnal de gradinarit pare un cadou banal, insa, in realitate, un caiet cu notite este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti oferi unui gradinar novice. Gradinaritul se invata prin practica, iar observarea are un rol esential in succesul lucrarilor.

Un jurnal de gradina este un caiet in care amatorul de gradinarit isi face insemnari in mod regulat, notand evolutia unei plante, diverse observatii, descoperiri facute in gradina etc. Multe lucruri se uita daca nu sunt notate la timp. De aceea, un jurnal constituie una dintre cele mai bune metode de a invata din propria munca in gradina. Pune alaturi de jurnal si un pachet de post-it-uri si un pix, pentru a crea un cadou practic si atractiv.


5 Trusa de gradinarit

Un gradinar novice are nevoie de o trusa cu produse de baza pentru lucrul cu plantele. O trusa de gradinarit contine o geanta de depozitare si mai multe unelte, de la pulverizator de apa la foarfeca, grebla si manusi. Un astfel de set costa 65 lei.

Sursa foto: gardenclever.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare