Amenajarea gradinii

#flori #gradina #amenajare gradina #infrumusetare gradina #flori spectaculoase

5 flori spectaculoase care iti vor infrumuseta gradina in aceasta vara

Vara inca este departe, insa pregatirile pentru noua gradina de flori nu ar trebui amanate, deoarece cautarea soiurilor pe care vrei sa le cultivi ar putea sa-ti ia destul de mult timp. In plus, trebuie sa planifici deja locul in care vei planta florile si sa te asiguri ca le poti oferi plantelor toate conditiile de care au nevoie. Daca te gandesti ca, pe langa florile deja obisnuite in gradina ta, sa cultivi unele noi, iata cateva recomandari care iti pot fi de folos.

1. Levantica SuperBlue

Anul acesta, in loc sa cultivi levantica obisnuita, poti opta pentru soiul SuperBlue. Inflorescentele acestui soi au o culoare mult mai puternica, ceea ce face ca gradina ta sa fie plina de vitalitate.

Levantica SuperBlue are aceleasi cerinte precum levantica obisnuita, cea mai importanta fiind plantarea in plin soare.

2. Anemone Cinderella

Anemonele sunt unele dintre cele mai indragite flori, iar soiul Cinderella este considerat cel mai frumos. Florile rozalii pot fi plantate in ghivece sau direct in solul din gradina, infloresc in palcuri, sunt iubitoare de soare si se regenereaza constant pe tot parcursul verii.

3. Coreopsis Red Satin

Coreopsis este o planta perena foarte indragita, deoarece nu este pretentioasa la conditiile de mediu, iar florile au culori senzationale. Pentru 2014, in tendinte este soiul Red Satin, care produce inflorescente rosii, cu textura catifelata.

4. Campanula Ringsabell Mulberry Rose

Din categoria plantelor-trompeta, anul acesta poti cultiva Campanula Ringsabell Mulberry Rose, un soi usor de ingrijit, rezistent la conditiile de mediu si perfect pentru infrumusetarea gradinilor rustice, traditionale si cottage.

Campanula infloreste la sfarsitul primaverii, insa nu are o dezvoltare atat de rapida precum cea a celorlalte soiuri de vie.

5. Hibiscus Midnight Marvel

Midnight Marvel este unul dintre cele mai frumoase soiuri de Hibiscus. Florile au o nuanta intensa de rosu si un parfum delicat, iar foliajul verde inchis le pune si mai mult in evidenta. In plus, iti infrumuseteaza gradina din vara, pana la venirea iernii.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului