Amenajarea gradinii

#amenajarea gradinii #gradina iarna #pomi iarna #arbusti iarna #fructe iarna

5 ingrijiri de baza ale fructelor in timpul iernii

Iarna, pomii si arbustii fructiferi din gradina au nevoie de atentie. Fructele vechi trebuie indepartate, iar ramurile au nevoie de tundere.

Iata 5 ingrijiri de baza ale fructelor in timpul iernii:


1 Culege fructele tarzii

In cazul in care ai in gradina pomi fructiferi cu fructe tarzii, culege-le inainte de primul inghet. In general, merii pot fi culesi pana tarziu, in sezonul rece.


2 Curata pomii fructiferi si arbustii

Iarna, in zilele insorite, pomii fructiferi si arbustii au nevoie sa fie tunsi. In acest fel, planta este remodelata, i se da forma dorita pentru urmatorul sezon si, in plus, este incurajata sa faca mai multe fructe. Nu toaleta pomii fructiferi in zilele geroase de iarna. Incepe toaletarea cu pomii fructiferi si arbustii tineri.

Iarna, este posibil ca pe ramurile pomilor fructiferi sa fi ramas fructe mumificate. Rupe-le si distruge-le. In caz contrar, fructele vechi si uscate care raman in copaci devin gazde ale daunatorilor in primavara.

Curata pomii fructiferi si fructele acestor de zapada. Ramurile se pot rupe din cauza greutatii zapezii, iar pasarile salbatice au nevoie de fructele din copaci pentru a se hrani.


3 Protejeaza radacina pomilor fructiferi

Pomii fructiferi sunt vulnerabili iarna, iar radacina acestora trebuie izolata in asa fel incat sa nu inghete. Imprastie in jurul tulpinii copacilor un strat de paie, coaja de copac, frunze uscate. Fixeaza stratul cu ajutorul unui material textil pentru a nu fi luat de vant.


4 Planteaza alti pomi sau arbusti

Iarna, poti planta noi pomi sau arbusti fructiferi, pentru consum sau pentru designul gradinii. Aceasta activitate trebuie facuta intr-o zi insorita, cand pamantul nu este inghetat si nici imbibat cu apa. In cazul acestor plante, este recomandat sa nu le plantezi in acelasi loc in care a fost un alt pom fructifer sau un alt arbust cu fructe. Astfel de plante nu cresc bine, de aceea, este recomandat sa le gasesti un alt loc, cu sol proaspat.


5 Curata uneltele de lucru pentru pomii fructiferi

Pomii fructiferi pot fi afectati de simpla folosire a unei unelte de gradina care nu a fost curatata bine. Curata clestii si uneltele de gradinarit folosite pentru pomii fructiferi cu apa cu sapun si apoi unge-le cu ulei.

Sursa foto: www2.fiskars.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului