Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #sfaturi practice #impartire spatiu

5 moduri interesante de a imparti spatiul din gradina

Pentru amenajarea unei gradini de vis nu sunt importante doar tipurile de plante pe care le alegi, ci si modul cum le imbini, astfel incat sa creezi un tablou inedit. Felul in care amenajezi spatiile in gradina si delimitarile pe care le faci sunt doua elemente importante pentru crearea unui design elegant si interesant. Iata cateva idei de amenajare a gradinii care iti pot fi de folos!


1. Amenajarea gradinii in forma de S

Acest mod de amenajare a gradinii este indicat pentru spatiile largi. Astfel, vei avea mai mult loc pentru a planta florile preferate, imbinandu-le conform gusturilor tale. Cararea realizata in forma de S iti va da sansa sa admiri cele doua parti ale gradinii si sa te bucuri de mireasma florilor si splendoarea culorilor variate care infrumuseteaza curtea.


2. Amenjarea gradinii in forma de C

Un alt mijloc interesant de amenajare a gradinii este cel in forma de C. Astfel, vei obtine o paleta impresionanta de culori care se imbina intr-un mod armonios si elegant.


3. Amenajarea serpuita a gradinii

Daca spatiul din curte nu iti permite sa iti amenajezi o gradina mare, poti face in asa fel incat sa creezi impresia unei gradini extinse. Acest lucru este posibil in cazul amenajarii serpuite. Acet tip de decorare iti va da senzatia ca florile curg lin, la fel ca apa unei cascade, si ca spatiul din gradina este infinit.


4. Amenajarea gradinii in forma de cruce

Si acest tip de amenajare a gradinii este recomandat, mai ales, pentru spatiile mari. Astfel, vei transforma curtea in patru zone in care poti planta florile preferate. Cararea in forma de cruce iti da posibilitatea de a ajunge, fara probleme, la plantele pe care vrei sa le ingrijesti, fara a le "deranja" pe celelalte.


5. Amenajarea gradinii in forma de X

Un mod inedit de amenajarea a gradinii este in forma de X. Astfel, vei avea suficient loc incat sa plantezi florile favorite si sa le combini, intr-un mod armonios, care sa te ajute sa iti transformi curtea intr-un mic paradis colorat si vesel.

Sursa foto: hgtvgardens.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului