Amenajarea gradinii

#floarea soarelui #plante #pasari #alun #mesteacan #pomi #plante de gradina #amenajarea gradinii #hrana pasari #pasari cantatoare #stuful chinezesc #tatarnica

5 plante care hranesc pasarile cantatoare

Cand vrei sa atragi pasari cantatoare in gradina ta, le poti oferi casute si vase cu seminte, dar solutia cea mai simpla este sa le pui la dispozitie o modalitate de a se hrani singure: plante si copaci care ofera seminte delicioase.

Exista numeroase plante care hranesc pasarile, dar urmatoarele au si un rol decorativ, pe langa cel principal, de a-ti aduce in gradina cele mai frumoase triluri.


Floarea soarelui

Usor de cultivat, floarea soarelui poate fi un punct de actractie pentru pasarile cantatoare in orice gradina. Daca rezisti sa nu mananci chiar tu semintele acestei plante, poti avea toamna in gradina pitigoi, cinteze, sticleti, dar floarea soarelui va atrage puternic si vrabiile.


Stuful chinezesc (Miscanthus sinensis)

Cu o inaltime de maxim 1,3-1,6 m, struful chinezesc este foarte putin pretentios cu privire la calitatea solului, dar prefera un drenaj bun si expunere totala la soare. Semintele acestei plante decorative care rezista si iarna atrag in principal cinteze. Stuful chinezesc creste cel mai bine in grupuri mici de plante si atrage plantele in special la inceputul primaverii, daca nu este taiat.


Tatarnica (Echinops ritro)

Pe timpul verii, tatarnica poate fi o floare deosebit de frumoasa in gradina ta, iar cintezele sunt atrase de semintele maronii ale plantei, pe care le culeg delicat din interiorul florii. Inaltimea maxima atinsa de Echinops este de 1 metru, iar aceasta planta are nevoie sa fie udata in perioadele secetoase.


Alunul

Unul dintre cei mai potriviti arbori pentru gradinile mici, alunul atrage in principal mierla, dar si sitarul, pasare mai rara intalnita in general in vestul tarii si in delta Dunarii, si poate fi foarte atragator si pentru ciocanitoare. Alunul rezista bina si la umbra, dar nu este o alegere buna pentru un sol acid.


Mesteacanul

In 20 de ani, mesteacanul poate ajunge la o intalrime de pana la 8 metri, iar coaja alba a acestui arbore este considerata decorativa in gradina mai ales in timpul iernii. Semintele acestui copac sunt mancate cu placere de cinteze, sticleti si pitigoi.



Sursa foto: owlsland.com, missouribotanicalgarden.org, nhm.ac.uk, chewvalleytrees.co.uk, incertain2.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare