Amenajarea gradinii

#plante #gradina #plante de gradina # briza media #Pimpinella Rosea #Zizia aptera #Allium obliquum #Deschampsia flexuosa

5 plante pe care sa le plantezi toamna pentru o gradina frumoasa sezonul viitor

Vrei sa ai o gradina atragatoare pe tot parcursul anului, care sa te impresioneze in fiecare sezon prin parfum si colorit? Planteaza flori delicate, in culori puternice, care sa confere gradinii tale mai multa personalitate. Afla mai jos ce sa plantezi pentru o gradina frumoasa in sezonul viitor!

Pe piata exista o serie de plante ieftine, care poti fi achizitionate din magazinele de specialitate la preturi speciale. Sunt insa ideale pentru gradinile mari, carora le ofera multa personalitate. Cu un colorit atragator si flori luxuriante, aceste plante confera gradinii tale multa personalitate.

Mai jos vei gasi o lista cu plante usor de cultivat, in orice gradina. Aceste plante sunt ideale pentru solurile umede si calde, dar pot supravietui si la temperaturile joase din timpul iernii. Cele mai multe plante pe care le poti planta in sezonul rece sunt ornamentale si sunt usor de combinat cu alte flori din gradina ta. In plus, poti fi cultivate si in ghivece, pentru gradini interioare sau balcoane.

Iata mai jos cateva plante pe care le poti planta toamna:

Briza Media. Cunoscuta si sub numele de "tremuratoare" sau "iarba iepurelui", briza media este o planta perena, intalnita mai ales in zone de padure. Este o planta ideala si pentru gradini si este usor de cultivat in orice tip de sol. Are un aspect atractiv, cu frunze si flori care freamata la adierea vantului. Florile Briza Media confera gradinilor eleganta si frumusete si sunt ideale pentru decoratiunile florale de vara sau iarna.



Pimpinella Rosea. Este o planta fabuloasa, cu flori extrem de atragatoare. Infloreste vara, iar florile rezista tim de cateva saptamani. Este una dintre cele mai atragatoare plante de gradina, cu frunze asemanatoare morcovului si cu un parfum delicat, de trandafiri. Pentru o gradina cu un aspect romantic, Pimpinella Rosea este alegerea potrivita. Poti alege mai multe soiuri, astfel incat sa combini plantele cu flori albe cu cele cu flori roz.



Zizia aptera. Este o planta atragatoare, care se dezvotla usor in orice mediu. Florile de culoare galbena sunt foarte frumoase, in combinatie cu frunzele de un verde intens. Aceasta planta iubeste solurile umede, bine drenate si prefera zonele din gradina cu mult soare.



Allium obliquum. Cu flori atragatoare, planta Allium obliquum este ideala pentru gradinile colorate. Poate fi inmultita atat prin seminte, cat si prin bulbi. Semintele au nevoie de mai mult timp pentru a germina in soluri calde pentru a rasari in sezonul urmator. Astfel, este indicat ca semintele de Allium obliquum sa fie plantate in sezonul cald. Florile de Allium obliquum infloresc vara si au un parfum delicat.



Deschampsia flexuosa. Este o specie de iarba, care se dezvolta foarte bine la umbra, in solurile uscate. Este o planta eleganta, care ofera gradinii multa personalitate. Are frunze subtiri si delicate, cu flori paniculate, de culoare mov inchis. Chiar daca are un aspect delicat si fragil, planta Deschampsia flexuosa este toleranta la o serie de factori de mediu. Este ideala pentru gradini, in special in primavara cand infloreste.



sursa foto: apartmenttherapy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului