Amenajarea gradinii

#gradina #ghivece #containere #amenajarea gradinii

5 ponturi pentru ghivecele si containerele de gradina

Ghivecele si containerele de gradina au un rol important in protectia si dezvoltarea armonioasa a plantelor. Iti prezentam in continuare 5 ponturi pentru recipientele pentru plante.



1 Transforma un loc anost intr-un punct de atractie


Un ghiveci sau un container de bine ales este capabil sa transforme un loc anost din gradina intr-unul de interes, care atrage toate privirile. Daca ai un colt prin gradina care este adesea trecut cu vederea, un recipient pentru plante cu un model sofisticat poate decora acel spatiu pentru a-l face mai placut. De aceea, nu ignora niciodata modelele si culorile pe care le gasesti pe piata, deoarece ele nu sunt simple mofturi. Pentru planta, nu are importanta daca ghiveciul este sau nu cu dungi, dar pentru aspectul gradinii s-ar putea sa conteze.


2 Stilul gradinii si al ghivecelor in concordanta cu personalitatea ta


O gradina poate fi si cartea ta de vizita. Acorda elementele acesteia cu propria ta personalitate. Pentru o persoana creativa, recipientele de gradina pot fi in , prin utilizarea unor papuci vechi sau a unui de care nu mai ai nevoie. Pentru o fire serioasa, containerele de gradina pot fi alese in culori neutre si de dimensiuni asemanatoare.


3 Mod de utilizare pentru recipientele din gradina


Cand cumperi ghivece sau alte recipiente pentru plantele de gradina, este important sa stii care sunt instructiunile de utilizare. De exemplu, daca vrei sa folosesti o galeata galvanizata pentru a planta ceva, aceasta trebuie sa prezinte pe fundul ei un orificiu pentru scurgere. Apoi, se adauga pe fund un strat de pietris, dupa care se trece la plantarea propriu-zisa.


4 Containere creative pentru plantele de gradina


In cazul in care nu te multumeste oferta de pe piata, iti poti face propriile containere de gradina. Foloseste de prin casa, de care nu mai ai nevoie si care isi pot gasi o noua intrebuintare in gradina ta: cizme sau incaltari vechi, o colivie a fostilor papagali, cosuri pe o bicicleta nefunctionala, conserve, roata de masina etc.


5 Bugetul pentru ghivecele si containerele de gradina


Pe piata exista o gama diversificata de produse, insa preturile nu sunt tocmai mici. Este important sa stii care si cate plante ai de gand sa pui in aceste recipiente si abia pe urma sa incepi cautarea. In caz contrar, exista riscul sa te lasi sedus de unele modele si sa cumperi recipiente de care nu ai cu adevarat nevoie. Si pentru ca tot le-ai platit, vei cheltui alti bani pentru a gasi planta cea mai potrivita, astfel incat sa nu ramai cu un obiect nefolosit.

Pe langa importanta financiara, containerele si ghivecele de gradina se cumpara dupa alegerea plantelor si din nevoi rationale, legate de dezvoltarea plantei respective. Spatiul necesar pentru radacina si tulpina, materialul din care este confectionat recipientul, usurinta de a-l muta sau suspenda undeva sunt factori importanti, care se iau in consideratie in astfel de cazuri.

Sursa foto: backyardlandscapeidea.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului