Amenajarea gradinii

#aranjamente florale #colivii #amenajare gradina

6 aranjamente florale in colivii, ideale pentru infrumusetarea gradinii

Coliviile sunt spatii perfecte pentru cresterea pasarilor, insa ele pot fi folosite si pe post de ornamente, in special in gradina sau in curte. Coliviile sunt ideale pentru realizarea unor aranjamente florale deosebite, astfel ca daca te pregatesti sa organizezi o petrecere in aer liber sau daca pur si simplu iti place sa ai un colt de gradina elegant si stilat, creeaza-ti aranjamente florale geniale in colivii.


1. Colivii cu orhidee

Orhideele sunt flori spectaculoase si gingase, astfel ca vor arata superb intr-o colivie proaspat vopsita intr-o nuanta pastelata de verde. Alege orhidee cu un colorit intens, pentru a crea un constrast placut intre planta si suport.


2. Colivii cu flori "curgatoare"

Fie ca organizezi o petrecere la care iti inviti cativa prieteni, fie ca te gandesti sa-ti organizezi nunta in gradina, coliviile cu flori "curgatoare" vor arata genial. Sunt decoratiuni surprinzatoare, mai ales ca nimeni nu s-ar astepta sa gaseasca aranjamente florale in colivii suspendate.


3. Colivii cu plante suculente

Plantele suculente se adapteaza in orice mediu, astfel ca nu vor avea probleme sa creasca in colivii. Daca alegi aceasta varianta, este indicat sa folosesti un material care sa blocheze pamantul pentru ca acesta sa nu cada prin gratiile coliviei.


4. Colivii cu trandafiri taiati

Te-ai plictisit de clasicele vaze cu apa in care asezi meticulos trandafirii? Ce ai spune de un aranjament floral mai elegant: o colivie plina cu trandafiri taiati asezata pe masa din gradina sau agatata de o ramura de copac?


5. Colivie cu flori exterioare

De aceasta data iti propunem un alt model de aranjament floral. Mai exact, interiorul coliviei este folosit pentru depozitarea unor obiecte marunte, cum ar fi felicitarile, pozele sau, de ce nu, plicurile de la nunta, iar exteriorul este decorat cu aranjamente florale proaspete.


6. Colivie cu plante cataratoare

Nu in ultimul rand, colivia poate fi folosita ca suport pentru plantele cataratoare. Pe masura ce cresc, acestea "imbraca" gratiile, dand nastere unor decoratiuni spectaculoase.



Surs foto: architectureartdesigns.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare