Amenajarea gradinii

#feng shui #gradina #statuete #fantani #gradina feng shui #clopotei eolieni

6 decoruri Feng Shui pentru gradina relaxanta si plina de armonie

Gradina este un spatiu de relaxare, ce trebuie sa fie incarcat de energii pozitive si care sa iti poarte noroc. Pentru asta ai nevoie de cateva obiecte decorative Feng Shui, care sa infrumuseteze si sa creeze armonie in gradina ta. Iata cateva dintre acestea.

1. Fantanile

Fantanile sunt un obiect decorativ Feng Shui vital pentru gradina datorita elementului apa. Poti alege orice tip de fantana, in functie de decorul gradinii tale sau buget. Fantanile sunt un element Feng Shui ideal pentru interactiune, asa ca este foarte importanta sa le ai in preajma casei.


2. Clopoteii eolieni

Un alt obiect Feng Shui care nu trebuie sa iti lipseasca din gradina sunt clopoteii eolieni, care, la cea mai mica adiere de vant, emana un sunet armonios si relaxant, care te binedispune se te incarca de energie pozitiva. Alege clopoteii fabricati din materiale de calitate, care sa reziste pe orice anotimp, mai ales in sezonul ploios.


3. Lumina

Daca vrei sa ai o gradina Feng Shui, trebuie sa acorzi o mare atentie si iluminatului. Poti folosi orice tip sau forma de lumini, insa ai grija ca acestea sa implice simboluri magice, incarcate de energie pozitiva. Lumina intr-o gradina Feng Shui trebuie sa fie blanda si raspandita pe toata suprafata acesteia.


4. Statuetele

O gradina Feng Shui inseamna armonie si dinamica intre sunete, culori, imagini si miscari, asa ca din peisaj nu trebuie sa lipseasca nici statuetele. Ingerii, zanele, copiii, pasarile sau caii sunt cea mai buna alegere pentru decorul gradinii, deoarece acestea sunt un simbol al bucuriei.

5. Hranitoarele pentru pasari

In stilul Feng Shui, pasarile au un loc special. Ele sunt solii bune din ceruri, care simbolizeaza libertate si inspiratie. Astfel ca o gradina fara cantecele vesele ale acestora este una pustie, lipsita de viata. Pasarile aduc cu ele o energie pozitiva foarte puternica, asa ca incearca sa le atragi in gradia ta cu hranitoare prietenoase.


6. Focul

Unul dintre elementele Feng Shui care lipseste din aproape toate gradinile este focul. Acesta emana culori puternice, care invaluie orice spatiu cu o energie luminoasa. Daca suprafata iti permite, este foarte important sa integrezi si tu acest element purificator si inspirativ in gradina ta. Construieste-ti un semineu sau o groapa imbracata in piatra, pe care sa o aprinzi seara, iar decorul gradinii se va schimba rapid, devenind unul relaxant, propice meditatiei.




Sursa foto: uuldesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului