Amenajarea gradinii

#design terasa #gradina vara #terasa gradina #amenajare terasa #terasa

6 idei de amenjare a terasei din gradina, de care te vei indragosti

Existenta unei terase in gradina reprezinta un mare avantaj, avand posibilitatea de a te relaxa si bucura de aerul de afara oricand doresti. Si, indiferent de marimea si forma terasei, amenajarea acesteia poate fi realizata in numeroase feluri. Daca insa nu stii exact ce decor sa alegi pentru terasa din gradina, iata sase idei de amenajare care sigur iti vor fi pe plac.

1. Adauga lumini

Terasa din gradina va deveni locul tau preferat in care sa iti petreci timpul, cu atat mai mult in serile de vara. De aceea, trebuie sa o si luminezi in mod corespunzator. Opteaza pentru lampi, felinare sau alte tipuri de lumini decorative pe care sa le amplasezi in diferite zone.

Iar daca vrei sa creezi o atmosfera romantica si confortabila, poti aranja siruri de lumini fie pe copaci, fie printre flori.

2. Creeaza un foc de tabara decorativ

Oricat de cald ar fi in timpul zilei, noaptea se poate face racoare, iar petrecerea timpului pe terasa devine dificila. Astfel, existenta unui spatiu in care sa poti aprinde un foc de tabara nu ar trebui sa iti lipseasca. Acesta va avea atat un rol practic, cat mai ales unul estetic, ajutandu-te sa creezi un decor intim si relaxant.

3. Adauga detalii colorate

In acel cadru al naturii, piesele decorative in nuante puternice vor crea un contrast armonios si echilibrat. Fie ca alegi ghivece cu flori mari si frumoase, fie perne decorative asezate pe scaune sau simple obiecte pe care sa le asezi in diverse zone ale terasei, acestea vor oferi un plus de culoare.

4. Amenajeaza o zona pentru servirea mesei

Ce poate fi mai placut decat sa iei masa alaturi de persoanele dragi si sa va bucurati in acelasi timp de aerul curat din natura? Daca ai o terasa cu dimensiuni generoase, poti alege sa asezi un set cu masa si scaune potrivite pentru a fi tinute in aer liber.

Iar pentru a crea o atmosfera cat mai placuta si confortabila, alege pentru decor perne decorative si vaze cu flori.

5. Bucura-te de caldura si soare

Oricine viseaza sa poata sa se bucure de razele soarelui stand pe terasa in propria gradina. In acest caz, nu trebuie sa ajungi neaparat la mare pentru a avea parte de senzatia de a face plaja, ci poti crea o atmosfera asemanatoare chiar la tine acasa.

Cu unul sau doua sezlonguri si o umbrela vei avea cadrul perfect pentru a te relaxa. In plus, poti chiar sa delimitezi in jur un spatiu pe care sa il umpli cu nisip.

6. Muta zona de living pe terasa

O canapea, o masuta de cafea si un covor nu sunt tocmai piesele pe care te-ai astepta sa le vezi asezate pe o terasa. Dar de ce sa nu optezi pentru o amenajare indrazneata? Vei putea fie sa petreci petrece timpul cu prietenii, fie sa citesti si sa te bucuri de natura din jur.

Nu trebuie decat sa alegi piesele de mobilier si obiectele decorative potrivite, tinand cont de faptul ca le vei amplasa in aer liber.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului