Amenajarea gradinii

#casa #amenajare gradina #gradini interioare

6 ponturi pentru amenajarea unei minigradini in interiorul casei

Spatiul prea mic din curte nu iti permite sa iti amenajezi o gradina uimitoare? Stai intr-un apartament si nu te bucuri de frumusetea florilor decat atunci cand mergi prin parc? Acesta situatie se poate schimba. Tot ce trebuie sa faci este sa iti amenajezi o mica gradina chiar la tine in casa. Fii inventiv si adu florile de afara la tine in locuinta. Iata cateva ponturi care iti pot fi de folos!


1. Alege terarii suspendate

Pentru ca locuinta ta sa se transforme intr-o mica gradina, poti folosi terarii suspedante. Astfel, vei avea un colt al locuintei original, in care sa plantezi cele mai frumoase plante. Aceasta idee te va ajuta sa schimbi total aspectul casei tale.


2. Foloseste ghivece incorporate

Pe peretele casei poti amplasa ghivece de diferite dimensiuni, insa de aceeasi culoare cu cea a zidului. Contrastul de culori va da impresia ca plantele intra de afara in locuinta ta.


3. Planteaza ciuperci

Apartamentele mici, unde razele soarelui isi fac simtita prezenta, sunt locul potrivit pentru a planta ciuperci. Exista o mare varietate de specii de ciuperci pe care le poti planta. Pentru aceasta ai nevoie de recipiente speciale, rumegus, ingrasamant, pamant si pulverizator.

Ritmul de dezvoltare si crestere depinde in functie de tipul de ciuperca, insa mare parte dintre ele au nevoie de cateva saptamani pentru a se maturiza. Cand palaria este deschisa la maxim, ciuperca a atins stadiul de maturitate.


4. Adu un strop de culoare in locuinta

Lumineaza spatiul din casa ta cu ajutorul culorilor. Accesoriile pentru ghivece te vor ajuta sa inveselesti atmosfera din casa, intr-un mod natural.


5. Planteaza orhidee

Orhideele sunt plante elegante care se potrivesc de minune in amenajarea designului interior. Acestea nu au nevoie de foarte multa ingrijire, preferand sa fie udate o data pe saptamana si nu in fiecare zi.


6. Planteaza zambile

O alta floare uimitoare pe care o poti planta pentru a-ti crea un mic spatiu de gradinarit la tine in casa este zambila. Aceasta floare are un parfum incantator care va ajuta la schimbarea starii de spirit si va inviora atmosfera.



Sursa foto: homelife.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului