Amenajarea gradinii

#gradina #balcon #terasa #living

7 moduri in care iti poti amenaja terasa

Cum se apropie sezonul cald, deja trebuie sa iei in calcul ca vei petrece din ce in ce mai mult timp pe balcon sau pe terasa casei. De aceea, e important sa o amenajezi intr-un mod cat mai intim, cat mai placut, fiindca de confortul acestui spatiu depinde cat de bine te vei relaxa in lunile care vor urma.

In primul rand, mobilierul si toate accesoriile trebuie aranjate de asa natura incat sa utilizeze la maximum spatiul existent. De aceea, iti vom oferi cateva idei care sa te ajute in amenajarea terasei  casei sau apartamentului.

Clasic: o canapea si doua scaune

O terasa mai mare reprezinta, practic, extinderea livingului catre exterior. De aceea amenajarea ei trebuie sa semene destul de mult cu cea a sufrageriei clasice. Mai exact, nu trebuie sa lipseasca o canapea confortabila si, daca spatiul permite, si doua fotolii. Masuta de cafea este, evident, nelipsita.

Un colt cu doua canapele

Prima tentatie ar fi amplasarea celor doua canapele una in fata celeilalte. Nimic gresit, din contra va arata foarte bine, insa pentru un plus de intimitate asaza cele doua canapele asa incat sa formeze un colt. Va fi locul ideal pentru discutii tête-à-tête. In plus, iti vei da seama ca este o utilizare mult mai eficienta a spatiului, intrucat va crea loc liber in cealalta parte a terasei.

Asimetrii

Cu ajutorul sezlongurilor poti sparge mult din monotonia unui spatiu. Aceste piese de mobilier sunt utile pentru confortul pe care il asigura, dar sunt si foarte aspectuoase. In plus, te ajuta sa obtii aranjamente asimetrice. Ai nevoie de o canapea, doua scaune sau doua fotolii si un sezlong in coltul opus.

Otoman in loc de scaune

Pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare inlocuieste scaunele cu spatar cu otomane. Le poti folosi inclusiv pe post de suport pentru picioare. Un otoman este mai versatil decat un scaun si te ajuta sa profiti la maximum de mica terasa pe care o ai.

2 in 1

E posibil ca atunci cand amenajezi terasa sa te confrunti cu o dilema: organizezi un spatiu de luat masa in aer liber sau unul de relaxare. Varianta cea mai potrivita este un mix intre cele doua. In loc de canapea, foloseste doua fotolii de gradina din ratan, cu perne moi, confortabile. Iar pentru a nu crea o ruptura intre cele doua zone, inlocuieste clasicele scaune de masa cu banci fara spatar.

O pereche de scaune

Oricine isi doreste sa aiba companie atunci cand bea cafeaua de dimineata, ori seara, cand savureaza un pahar de vin. De aceea, doua fotolii pe o terasa sunt mult mai utile decat unul singur, indiferent cat de ingust ar fi balconul.

Spatiu divizat

Daca ai o terasa lunga si destul de ingusta, va fi greu sa creezi un spatiu unitar asa incat cel care sta intr-un capat al ei sa poata socializa asa cum trebuie cu cel din directia opusa. De aceea, e bine sa imparti in doua spatiul. Sau chiar in trei. Poti obtine doua spatii de relaxare divizate de unul pentru luat masa. Toate sub acelasi acoperis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare