Amenajarea gradinii

#gradina vara #amenajare gradina #gradina #vara

7 trucuri pentru o vara de poveste

Vara este de departe anotimpul preferat al tuturor. Veritabila perioada a concediilor, vara exceleaza in ceea ce priveste relaxarea, deoarece ofera variante nenumarate de a te bucura de frumusetea sezonului. Vara insa nu inseamna doar sa te retragi la mare, pe un sezlong in fata brizei racoritoare ce vine dinspre valuri. Din fericire iti poti crea singur o vara de poveste, folosindu-te de cateva trucuri simple care sa te ajute sa te bucuri de aceasta minunata perioada.

Vara aceasta, bucuria vine din lucrurile mici!

Daca iarna e sezonul vinului fiert, cu scortisoara si mere, dupa preferinte, vara este perioada limonadei. Cu sau fara menta, cu sau fara miere, o limonada rece ca gheata poate hidrata zilele toride de vara, drept pentru care un dispenser pentru limonada cu dozator nu ar trebui sa iti lipseasca. Acesta iti va usura munca atat in ceea ce priveste utilizarea personala, cat si in cazul in care vrei sa organizezi o intalnire cu prietenii, la tine acasa. Va veti putea bucura impreuna de o limonada numai buna, intr-un recipient cu dozator, din care fiecare se va putea servi cu nesat, dupa bunul plac.

O vara perfecta, fara intrusi!

Vara vine mai ales cu lucruri bune, dar si cu unele aspecta mai putin placute. Insectele ar putea sa iti dea batai de cap in aceasta perioada, mai ales datorita faptului ca majoritar vei incerca sa te racoresti lasand usile si geamurile larg deschise. Pentru o vara fara insecte in locuinta ta, poti instala o plasa contra insectelor, care sa te protejeze de micii invadatori. Fara tantari in apropierea zonei tale de confort somnul este mai linistit, iar vara este mult mai placuta in acest fel.

Un ajutor pentru temperaturi ridicate

Pentru ca deja am mentionat necesitatea racoririi in perioada verii, va trebui sa ai in vedere pentru o vara perfecta si un mini aparat de aer conditionat. O casa racoroasa este un colt de rai atunci cand vine vara, insa temperaturile in acest sezon cresc uneori chiar peste limita de suportabilitate. Aparatul de aer conditionat devine astfel o investitie perfecta, deoarece in acest fel iti asiguri intregul confort termic atunci cand vine vorba despre a te bucura de racoare, chiar si cand temperaturile isi fac de cap.

Vara la nivel senzorial

Daca esti iubitor de outdoor in perioada verii, iar dupa-amiezile ti le petreci pe terasa casei tale privind asfintitul (si nu numai), atunci ai putea lua in considerare si dispozitivele moderne de a te racori. Un kit pentru racirea terasei, cu furtun, poate fi exact ceea ce iti trebuie. In mod cert trebuie sa incerci senzatia de racorire pe care vaporii de apa pulverizati in aer o ofera pielii tale la doar o simpla atingere! Vei vedea ca un astfel de sistem te va face nu doar sa ai o vara de vis, ci sa te simti in confortul terasei casei tale exact ca-n Paradis.

Hamac- pentru un plus de relaxare

In plus, tot din categoria petrecerii timpului afara, daca esti amator de leneveala in natura, sau poate daca esti un iubitor de cultura, atunci iti poti petrece timpul intr-un hamac rezistent care sa se legene usor, unduitor, in bataia lina a vantului de vara.

Cand vara e car-friendly

Solutiile de a te proteja de caldura excesiva vizeaza chiar si masina ta, deoarece daca vei avea drumuri de facut in perioada verii, vei putea sa iti protejezi masina de caldura cu un ventilator solar pentru masina, care iti va permite sa pastrezi o temperatura optima in vehiculul tau.

Ce ar fi vara fara muzica?

Pentru o vara perfecta, un accesoriu ce nu trebuie sa lipseasca este muzica. De aceea, cauta sisteme de amplificare de calitate, rezistente, pe care sa le poti amplasa astfel incat muzica sa te poate invalui. Nu ar trebui sa iti lipseasca nici piscina si palaria de soare, deoarece acestea sunt embleme binecunoscute pentru sezonul estival.

Poate ca nu exista un kit special al lucrurilor pe care trebuie sa le ai pentru o vara de vis, deoarece solutiile chiar sunt nenumarate. Poti insa sa apelezi la aceste trucuri de mai sus care sa te ajute sa faci dintr-un anotimp aparent banal, cea mai minunata perioada a anului – sezonul estival.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului