Amenajarea gradinii

#borduri gradina #design gradina #amenajare gradina #design interior #gradina

8 idei geniale pentru construirea unor borduri in gradina

Bordurile sunt un element important in decorul unei gradini frumos amenajate. Acestea devin un element vizual de interes si te ajuta sa amenajezi uniform gradina de langa casa. Alege pentru gradinta ta un tip de material care nu incarca prea mult spatiul. Natural si cat mai armonios sunt cele doua directii pe care le-ai putea urma pentru a decora gradina asa cum iti doresti.

Inspira-te din urmatoarele idei pentru construirea bordurilor care se potrivesc pentru diferite stiluri de amenajare a gradinii.

Elemente de decor din caramida

Poti folosi caramizi pentru a delimita marginile unui pat din gradina. Acestea sunt o solutie ieftina si un mod usor de a construi borduri in gradina. Caramizile pot fi zidite intre ele sau pot fi ingropate, pur si simplu, in pamant. Pentru a impiedica aparitia buruienilor printre caramizi este important sa le lipesti cat mai bine unele de altele, iar pentru a preveni afundarea caramizilor in pamant, presara un strat de nisip inainte sa incepi sa le asezi.

Perete de piatra

Un perete de piatra in gradina poate fi elementul de decor de care ai nevoie pentru a da alta dimensiune si o textura deosebita acestei zone de langa casa. Piatra naturala este un element tot mai frecvent folosit in design exterior, dar si interior, datorita aspectului sau, dar si pentru ca este un material rezistent.

Pietre de forme si marimi diferite

Alege un model cu pietre si forme de marimi diferite atunci cand iti doresti sa construiesti o bordura intr-o gradina cu aspect rustic. Acestea sunt ideale pentru gradinile amenajate la tara, deoarce pietrele sunt usor de procurat.

Delimitari din busteni

Lemnul, in acest caz bustenii, vor completa tabloul natural perfect din gradina ta. Foloseste busteni pentru a delimita anumite zone din gradina cum sunt paturile pentru flori sau gradinita de legume pe care ai amenajat-o langa casa. Acest material este usor de intretinut si suficient de rezistent pentru a te bucura de o gradina frumos amenajata cat mai mult timp.

Beton slefuit

Marginile din beton turnate pot transforma gradina ta intr-un adevarat labirint si adauga o nota de eleganta. Poti folosi acest material pentru a adauga dimensiuni si inaltimi cat mai diferite, pante sau denivelari special gandite pentru mica oaza de verdeata de langa casa ta.

Borduri din plante

Pentru a face borduri in gradina poti folosi chiar si plante. Gardurile vii, tufe de flori cum sunt cele de lavanda si alte plante pitice sunt ideale pentru a realiza din ele borduri naturale splendide. Acestea ajuta la mentinerea unei scheme de culori verzi in gradina.

Pavaj din placi de granit

Pavajul din placi mari de granit dau gradinii inainte de toate un aspect extrem de ingrijit si curat. Foloseste-le intr-o gradina in care sunt multe plante cu frunze sau gard viu, pentru a obtine un aspect impecabil al acestui loc din exteriorul casei tale.

Materiale reciclabile

In cazul in care ai cateva sticle ramase de la o petrecere pe care ai dat-o nu le arunca, ci recicleaza-le si transforma-le in materiale pentru a face din ele o bordura perfecta pentru gradina. Tot ce trebuie sa faci este sa ingropi in pamant gatul sticlelor si la le aliniezi una langa alta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului