Amenajarea gradinii

#vita-de-vie #gradina #februarie #activitati in gradina #meri # peri

Activitati in gradina in luna februarie

Cu o luna inainte de sosirea primaverii, este timpul sa continui activitatile in gradina incepute in luna ianuarie. Descopera, asadar, ce plante necesita atentia ta in februarie si ce activitati sunt necesare in gradina in urmatoarea perioada!

Luna februarie reprezinta perioada ideala pentru finalizarea activitatilor in gradina initiate in luna ianuarie. Reusitele de care vei avea parte depind si de temperaturile si cantitatea de precipatii din Faurar. Ultimele doua saptamani din luna februarie ar trebui sa aduca o vreme usor mai calda - in acest caz, ai putea pregati plantele de sosirea primaverii aplicand fertilizant si verificand mulciul.

Iata ce ai mai putea face in gradina in luna februarie:


1. Planteaza flori de primavara


Intrucat martie este prima luna de primavara, pregateste de pe acum florile pe care vrei sa le admiri in gradina in urmatoarea perioada. In acest sens, gandeste-te la plantele cu bulbi cum ar fi amaryllis , gladiola , begonia tuberculata, tigridia, crinul, gladiola etc.


2. Tine daunatorii la distanta


Frunzele umede si celelalte reziduuri din gradina contribuie la atragerea daunatorilor. De aceea, asigura-te ca gradina ta este curata, ca nu prezinta straturi de frunze putrezite in jurul plantelor. In ceea ce priveste plantele din ghivecele clasice si suspendate, acestea ar trebui curatate de buruieni , iar radacinile lor, acoperite.

De asemenea, daca in trecut ai avut probleme cu focul bacterian la peri, meri, gutui, acum este momentul sa aplici o substanta pe baza de streptomicina. In tot acest timp, nu uita sa tii la distanta melcii si limacsii care adora umezeala.

 

3. Taie vita de vie si arbustii


Daca nu ai dus la bun sfarsit acest demers, inca mai ai timp sa o faci: initiaza procedura de taiere a vitei de vie. Daca nu cunosti metodele exacte, apeleaza la ajutor specializat! Este foarte important ca vita de vie sa fie taiata corect, astfel incat sa dea roade ani la rand. In caz contrar, exista riscul ca greutatea fructelor sa aiba efecte nefericite asupra suporturilor de care este agatata vita.

Tot acum poti taia arbustii care infloresc la sfarsitul verii si toamna - atentie, insa, sa nu te atingi de cei ale caror flori apar la sosirea primaverii. Daca alegi sa ii tai acum, numarul florilor va fi mai redus.

Nu in ultimul rand, in cazul in care nu ai facut-o deja in luna ianuarie, acum este momentul sa ajustezi si pomii fructiferi, precum merii si perii.


4. Pregateste cultura de legume


Plante precum broccoli si varza iti vor oferi prima recolta in luna mai, de aceea poti plasa acum semintele pentru soiurile timpurii. Mai poti planta si sfecla, morcovi, salata, ceapa, ridichii si spanac, printre altele, insa asteapta pana cand temperaturile mai cresc pentru a semana fasole, porumb, vinete, ardei, dovlecei sau rosii.

Daca nu mai ai rabdare, seamana rosii intr-o gradina de iarna, iar in luna martie, completeaza-ti recolta cu vinete si ardei.

 

5. Aplica fertilizant


Asa cum mentionam mai sus, in luna februarie ar trebui sa te concentrezi si asupra ingrasamantului oferit plantelor din gradina. Opteaza pentru un fertilizant care sa includa parti egale de azot, fosfor si potasiu (ingrediente primare), dar si calciu, magneziu si sulf (ingrediente secundare). In ceea ce priveste micronutrientii de care plantele au nevoie, asigura-te ca ingrasamantul contine bor, clor, cupru, fier, mangan, molibden, nichel si zinc.

Sursa foto: gardenerstips.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului