Amenajarea gradinii

#decoratiuni #decoratiuni craciun #poinsettia #craciunita

Afla cum sa ingrijesti si sa folosesti Craciunita (Poinsettia) in decorul de sarbatori

Poinsettia, Steaua Craciunului sau Craciunita, cum mai este cunoscuta, este o planta de interior originara din America Centrala si Mexic, specifica sarbatorilor de iarna. De Craciun, poti crea propriile tale aranjamente florale cu ajutorul acestei plante.


Cum intretii Poinsettia iarna

Iarna, ghiveciul cu Poinsettia se uda mai rar, o data la 5-6 zile. Pamantul trebuie sa fie usor umed, bine drenat, cu reactie slab acida. Pune ghiveciul intr-un loc luminos, cu aproximativ 10 ore de lumina pe zi.

Pentru ca planta sa se pastreze proaspata cat mai mult, terminatiile cozilor se ard la flacara sau se pun in apa clocotita 30 de minute.

Mentine in incapere o temperatura medie de aproximativ 24 grade Celsius. Fereste planta de curentii reci de aer, deoarece aceasta isi pierde frunzele la contactul cu aerul rece.

La Poinsettia, partea superioara, colorata, o constituie in realitate nu florile, ci bracteele. Florile sunt grupate in inflorescente mici, nesemnificative, de culoare galbena. Acestea sunt inconjurate de bractee asemanatoare unor frunze, colorate in diverse nuante de rosu, in functie de specie. Bracteele capata culoarea rosie din noiembrie pana in februarie.

Dupa terminarea perioadei de inflorire, Poinsettia isi pierde culoarea rosie, devenind verde. Recoloreaza planta tinand-o in jur de 12 ore pe zi, timp de 8 saptamani, intr-o camera intunecoasa. In unele cazuri, pentru recolorare se foloseste un fertilizator pentru rosii.


Aranjamente florale cu Poinsettia

Poinsettia este o planta de interior deasa, care poate fi utilizata ca floare de taiat. Realizeaza aranjamente florale in cosuri naturale, combinand Poinsettia cu Skimmia, piper tasmanian (Tasmannia lanceolata) si iedera japoneza (Hedera rhombea).



Creeaza un aranjament vegetal cu o baza de 30 cm lungime si Poinsettia de 10 cm inaltime. Construieste baza din ramuri de brad si adauga conuri de brad, ramuri de arbusti cu fructe de iarna si Poinsettia. Finalizeaza cu suporturi de lumanari de 20 cm pentru un aranjament armonios.

Un alt tip de aranjament vegetal este realizat pe straturi. Alege cateva Poinsettia joase pentru partea inferioara a aranjamentului. Pune plantele intr-o vaza sau intr-un alt recipient decorativ. Deasupra lor, adauga ramuri sau conuri de brad vopsite in argintiu. Stratul argintiu trebuie sa fie unul intermediar. Il poti crea si cu ajutorul unor ornamente de sarbatori de culoare argintie. Finalizeaza cu Poinsettia cu tulpini inalte.

Sursa foto: etsy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare