Amenajarea gradinii

#design gradina mica #amenajare gradina #gradina #gradina mica #amenajare gradina mica #decoratiuni gradina mica

Ai o gradina mica? 10 idei pentru a folosi la maximum spatiul din gradina

Chiar si o gradina mica poate arata bine si se poate transforma intr-o oaza de relaxare pentru intreaga familie. Cu putina creativitate, cateva decoratiuni si cateva idei inedite, gradina ta de mici dimensiuni va arata cu totul diferit si tu vei exploata la maximum spatiul verde pe care il ai langa casa.

1. Pomi fructiferi in ghiveci

E destul de complicat sa cresti pomi fructiferi intr-o gradina de mici dimensiuni. Dar intr-un spatiu mic sau chiar in balcon poti pune pomi in ghivece. De efect poate fi mandarinul sau chiar un smochin, care au si suficient loc sa isi dezvolte radacinile intr-un ghiveci

2. Masa cu spatii de depozitare

Intr-o gradina mica, si mobilierul va fi de dimenisiuni mici si foarte practic. O piesa de mobilier din cedru rosu cu spatii de depozitare dedesubt este de mare efect intr-o gradina mica. Pe blat poti face mici aranjamente florale, poti pune alte ghivece cu flori sau poti suspenda uneltele de gradinarit.

3. Plantatie mixta

Atunci cand plantezi florile si legumele la un loc vei avea si suficient spatiu in mica ta gradina, dar si o recolta mai bogata. Plantele tale vor fi cu bogate pentru ca se vor bucura de mai multa polenizare.

4. Plante suspendate

Daca nu ai suficient spatiu sa iti decorezi gradina visurilor, incearca sa gasesti solutii pentru a te bucura de frumusetea florilor si plantelor decorative. O varianta este cea a ghivecelor suspendate in care poti pune florile preferate si pe care le poti atarna pe terasa.

5. Plante vericale

Pe un panou de lemn pe care il poti face chiar tu, poti prinde mai multe ghivece pentru plante si flori daca acestea nu au loc pe jos. In plus, acest panou poate servi si ca un paravan mai ales daca ai niste vecini indiscreti.

6. Gradina pe paleti

Un alt mod de a-ti testa indemanarea si creativitatea este cel prin care transformi paletii din lemn in suporturi ingenioase de care sa prinzi vase din lut pentru flori. Lasa suficient spatiu intre vase pentru ca florile sa aiba loc sa creasca.

7. Organizatorul de pantofi pentru plante

O idee pentru care vei primi, cu siguranta, multe aprecieri este si aceea prin care transformi un organizator de pantofi intr-un suport ingenios pentru plante. Umple compartimentele cu pamant si planteaza in fiecare plantele care iti plac.

8. Mobilier pliabil

Orice tip de mobilier care se pliaza si se poate depozita intr-un spatiu restrans este ideal pentru orice gradina de mici dimensiuni. Un sezlong de plaja isi va face cu siguranta loc in gradina casei tale mai ales daca iti place sa stai la soare.

9. Plante cataratoare

Plantele cataratoare sunt ideale pentru spatiile exterioare mici. Pe langa felul in care iti decoreaza gradina, acestea pot face umbra deasupra geamurilor casei, deasupra usii de la intrare sau chiar in locul de relaxare dn gradina.

10. Tava cu plante

O idee pe cat de simpla, pe atat de ingenioasa. Intr-o tava veche, planteaza plante aromatice sau flori pitice. Va atrage toate privirile in gradina ta.

 

Sursa foto: idealhome.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului