Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #arbori gradina #arbori mici

Amenajeaza-ti gradina cu ajutorul arborilor mici

In lume exista mii de specii de arbori, arbusti si plante de toate felurile. Multe dintre aceste "bogatii" ale naturii pot transforma un spatiu monoton intr-o adevarata placere vizuala. Cand imaginatia, bunul gust si rabdarea fac pereche, rezultatul poate fi un peisaj inedit.

Peisagistii folosesc pentru designul gradinilor plante cat mai colorate, pe care le imbina intr-un mod placut, astfel incat sa creeze armonie in gradina. In ceea ce priveste arborii, cel mai des intalniti sunt cei ornamentali, cei care fac umbra si cei vesnic verzi.

Astfel, arborii ornamentali sunt folositi datorita frunzelor colorate si a florilor, arborii verzi pentru lumina pe care o transmit, iar cei care fac umbra sunt plantati pentru a atrage pasarile.

Toti acesti arbori sunt folositi atat pentru designul gradinilor publice, cat si pentru amenajarea celor personale. Intrucat exista o mare varietate de specii pe care le poti alege, amenajarea gradinii, oricat de mica ar fi, nu ar trebui sa iti dea batai de cap. Iata cateva specii de arbori de mici dimensiuni pe care ii poti folosi pentru amenajarea gradinii.


Sargent Crabapple

Sargent Crabapple este un arbore ornamental de mici dimensiuni, a carui inaltime nu depaseste 3 metri. Sezonul de inflorire incepe la sfarsitul toamnei. Arborele dezvolta muguri de culoare roz care se transforma in flori albe vibrante. Sargent Crabapple este una dintre cele mai bune alegeri pentru persoanele care isi doresc sa creasca arbori de mici dimensiuni in gradina.


Red Cloud Dogwood

Un alt arbore ornamental pe care il poti planta in gradina este Red Cloud Dogwood. Acesta poate ajunge pana la 9 metri si se adapteaza usor tuturor conditiilor de mediu. Florile arborelui sunt de culoare rosu sau roz. De asemenea, frunzele copacului sunt foarte frumoase, intrucat au marginile incretite.


Downy Serviceberry

Downy Serviceberry este un arbore ornamental care se poate adapta cu usurinta tuturor conditiilor de mediu. Ajunge la o inaltime de maximum noua metri, iar florile sale sunt colorate, la fel ca si frunzele. Pasarile sunt atrase de acest arbore, asa ca te vei putea bucura de un peisaj colorat, ascultant ciripitul pasarelor.



Sursa foto: thehomeforhope.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului