Amenajarea gradinii

#pietre #gradina #amenajare gradina #pietre gradina

Amenajeaza-ti o gradina din pietre in 4 pasi simpli

Te-ai gandit pana acum sa iti amenajezi gradina folosindu-te de pietre? Este destul de usor de intretinut, are avantajul ca pare mereu definitivata (chiar si cand inca mai lucrezi la ea) si isi mentine aspectul impecabil pe tot parcursul anului. Daca vrei sa scapi de gazonul mereu uscat si esti in cautarea unor idei de design pentru spatiul de langa casa, iata mai jos cum poti sa-ti amenajezi gradina cu ajutorul pietrelor.


1. Concepe un plan

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa schitezi planul viitoarei tale gradini. Daca nu te simti destul de inspirat, poti consulta un peisagist care sa te indrume catre directia cea buna. Uita-te in jur si alege zona pe care doresti sa o schimbi si trece toate detaliile pe hartie.

De exemplu, daca vrei sa aduci muntele la tine in curte, trebuie sa folosesti pietre de rau ori din cele calcaroase daca vrei desert. Un alt lucru care da greutate gadinii tale din roci este inaltimea solului, asa ca ar fi bine sa ai in curte si cateva zone denivelate, nu mai inalte de un metru, pentru a putea crea un efect optic spectaculos.


2. Defineste spatiul

Daca iti doresti o gradina mult mai bine definta, din punct de vedere al formelor, alege sa oferi libertate spatiului dorit fara sa-l incarci cu foarte multe plante. Renunta la gazon si umple dreptunghiurile, patratele sau cercurile cu mici pietricele de aceeasi dimensiune.


3. Apeleaza la mobilier natural

Ai un copac de care vrei sa scapi? Nu-l pune pe foc, taie-l si transforma buturuga in ghivechi pentru flori. Amenajeaza o mica fantana sau chiar un curs de apa incadrat de mici pietre de rau, vei obtine astfel un look natural pentru gradina ta din roci. Florile pot fi incadrate cu bucati de lemn, ori cu mici roci, pentru protectie, iar copacii de asemenea.


4. Fa o carare din pietre

Un alt mod prin care poti contribui la realizarea unei gradini spectaculoase din roci, este sa-ti creezi o carare chiar din pietre. Fie ca folosesti cateva zeci sau sute de kilograme de pietris, mai mic sau mai mare, ori ca ingropi roci mai mari, o carare din pietre poate fi modul natural prin care tu conferi personalitate spatiului tau exterior.

Sursa foto: gardeninginfozone.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului