Amenajarea gradinii

#apa #plante de gradina #ingrasaminte #sfaturi practice #aliemnte

Apa in care fierbi alimentele, benefica pentru plantele din gradina

Plantele pe care le-ai cultivat in gradina au nevoie de un sol bogat in substante nutritive pentru a putea creste sanatos, dar de multe ori pamantul nu le poate oferi aceste substante benefice. Atunci trebuie sa intrevina ingeniozitatea ta. Poti folosi fertilizatori pentru a hrani plantele, ingrasaminte organice, precum compostul si balegarul, dar si mai bine poti folosi apa in care ai fiert legume sau alte alimente.

Legumele sunt, dupa cum stii, surse excelente de vitamine, minerale si substante nutritive. Prin fierbere, o parte dintre aceste substante se pierd, insa o alta parte ramane in apa. Fie ca faci supa sau ciorba, fie ca doar ai oparit legumele sau alte alimente, pastreaza o cantitate de apa pentru a-ti revitaminiza si remineraliza plantele din gradina.


Apa in care ai fiert pastele stimuleaza cresterea plantelor

Nu arunca in chiuveta apa in care ai fiert paste, orez, fasole, mazare sau alte alimente cu un continut ridicat de amidon. Plantele din gradina reactioneaza bine la amidon si cresc mai repede si mai armonios cand sunt fertilizate cu apa ramasa de la paste.


Apa in care ai oparit spanac, sursa buna de potasiu si fier

Deficientele de potasiu si fier se observa imediat la plante. Acestea au o crestere lenta, frunzele au un aspect nesanatos, iar fructele raman mici. Apa in care ai oparit spanac este un ingrasamant excelent pentru plantele din gradina, mai ales pentru cele care au nevoie de suplimente de fier si potasiu.


Apa in care fierbi oua, sursa de calciu

Coaja oualor este o sursa excelenta de calciu, un mineral esential nu doar pentru sanatatea oamenilor, ci si pentru cea a plantelor din gradina. Dupa ce fierbi oua, varsa apa la radacinile plantelor mai importante din gradina. Rosiile, cartofii, vinetele si ardei grasi iti vor multumi pentru doza suplimentara de calciu pe care le-o oferi.

Intotdeauna este bine sa gasesti fertilizatori naturali pentru legumele, florile si alte plante din gradina ta. Sunt eficienti si fertilizatorii din comert, insa daca vrei sa mergi pe varianta naturala si sa folosesti inteligent alimentele, plantele tale vor fi mai fericite.

Sursa foto: beyondkimchee.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului