Amenajarea gradinii

#arbusti #gradina #arbusti gradina #flori arbust

Arbusti cu flori frumoase pentru fiecare anotimp

Daca o planifici cu atentie, gradina ta poate arata spectaculos in fiecare anotimp! Arbustii care produc flori frumoase pot fi impanziti in intreaga gradina pentru a-i oferi un plus de culoare sau folositi ca puncte focale. Pe ce arbusti te poti baza in functie de sezon, afla in continuare!

1. Arbusti care infloresc primavara

Azaleele sunt plante ideale pentru apartament, insa pot fi cultivate cu succes si in gradina. Produc flori spectaculoase, in culori variate, si au dimensiuni diferite, in functie de varietate. Cele mai multe tipuri de azalee produc flori din abundenta atunci cand au parte de lumina directa doar o parte din zi, umiditate ridicata si sol acid, bogat in substante nutritive.

Deutia este o alta planta arbustiva, ale carei flori albe sau roz te vor incanta primavara de primavara. Planta poate atinge o inaltime cuprinsa intre circa 60 cm si 3 m, in functie de varietate. Pe langa florile sale spectaculoase care apar primavara, Deutia te va incanta si datorita coloritului rosiatic al frunzelor sale pe durata toamnei.

Alti arbusti care infloresc primavara:

- Camelia
- Forsitia
- Liliacul
- Calinul
- Weigela

2. Arbusti care infloresc vara

Hortensia este disponibila intr-o bogatie de variante, toate spectaculoase, pe care le poti cultiva cu usurinta in gradina. Hydrangea macrophylla produce flori mari albe, roz sau albastre, atata vreme cat o plantezi intr-o zona semiumbrita. Hydrangea arborescens se dezvolta in aproape orice conditii. Hydrangea paniculata este cea mai rezistenta la frig dintre speciile de hortensie si prefera expunerea in lumina directa.

Hibscusul este un alt arbust care produce flori vara. Acestea sunt delicate, de culoare roz si apar intreaga vara, pana la sosirea toamnei. Planta atinge o inaltime de 2-3 m.

Alti arbusti care infloresc vara:

- Scumpia
- Itea virginica
- Leandrul

3. Arbusti care infloresc toamna

Genul Caryopteris include specii de arbusti cu flori albastre care apar la finele verii si toamna. Arbustii de acest tip se dovedesc o alegere inspirata in special atunci cand sunt cultivati impreuna cu plante din familia Asteraceae. Pentru a se dezvolta armonios, arbustii din genul Caryopteris trebuie taiati masiv primavara. Totodata, au nevoie de un sol bogat, cu un drenaj foarte bun, care sa le asigure supravietuirea dupa o iarna grea.

Alti arbusti care infloresc toamna:

- Clethra
- Artarul japonez
- Enkianthus campanulatus

4. Arbusti care infloresc iarna

Chiar si in timpul sezonului rece, gradina ta poate prinde viata cu ajutorul unor arbusti care infloresc chiar si in conditii vitrege (te vei putea bucura, insa, si de fructele colorate pe care arbustii le produc).

Spre exemplu, Corylopsis pauciflora este un arbust care produce flori mici, galbene, la finele iernii. Poate atinge o inaltime de circa 4,5 m si se dezvolta excelent in soluri umede, cu un drenaj foarte bun. Totodata, prefera expunerea in lumina directa sau in penumbra.

Un alt arbust care produce flori iarna este alunul vrajitoarelor (Hamamelis vernalis). Florile sale apar iarna si primavara, sunt portocalii si emana un parfum intens. Atinge o inaltime de maxim 4 m.

Foto: types-of-flowers.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare