Amenajarea gradinii

#banane #ingrasamant #gradina #afide #utilizari banane #coji banane

Bananele si utilizarile lor interesante in gradina

Bananele sunt mult mai mult decat niste fructe aromate si gustoase pe care le poti savura de-a lungul intregului an. Stiai ca delicioasele fructe se pot dovedi aliati de nadejde in lupta contra daunatorilor din gradina? Sau ca le poti folosi pentru a-ti hrani plantele? Iata cum poti utiliza bananele pentru a ingriji in mod corespunzator spatiul din jurul casei!


1. Coji de banane impotriva afidelor

Afidele sunt acei daunatori nesuferiti, de mici dimensiuni, pe care ii poti zari adesea atat pe suprafata frunzelor si a tulpinilor plantelor din gradina, cat si pe cea a "locatarilor" din interiorul casei.

Pentru a-i tine la distanta, te poti folosi cu incredere de cojile de la cateva banane. Iata cum procedezi: strange cojile de la mai multe banane, marunteste-le bine, dupa care ingroapa-le in pamantul din jurul plantelor amenintate de afide, la o adancime de maxim 5 cm.

Este foarte important sa maruntesti cat mai bine cojile de banane; in caz contrar, delicioasele ramasite vor deveni o gustare aromata pentru daunatori precum iepuri, veverite si popandai, printre altele, creand noi stricaciuni si probleme in gradina.


2. Coji de banane ca mulci sau ingrasamant

Cojile de banane sunt bogate in potasiu - un ingredient esential pentru sanatatea plantelor de gradina! Ca sa iti ajuti plantele sa se dezvolte armonios, in lunile de iarna usuca o cantitate cat mai mare de coji de banane pe care, ulterior, la sosirea primaverii, le vei putea folosi ca mulci sau ingrasamant.

Marunteste bine cojile de banane uscate intr-un blender, dupa care adauga pudra obtinuta in pamantul rasadurilor, imediat dupa ce le-ai transferat in gradina. Printre plantele care se vor bucura de ingrasamantul natural din coji de banane se numara tufele de trandafiri si ferigile.


3. Banane pentru mai multe pasari si fluturi in gradina

Daca iti doresti ca spatiul din jurul casei sa devina unul plin de viata, tot bananele iti vin intr-ajutor! Aduna mai multe banane foarte coapte, gaureste-le, dupa care pune-le pe un suport aflat la inaltime.

Nectarul dulce scurs din banane va atrage roiuri de fluturi, pasari colorate, dar - cel mai probabil - si viespi si albine. Asadar, asigura-te ca suportul respectiv este situat la o inaltime cat mai mare.

Sursa foto: itsnotworkitsgardening.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare