Amenajarea gradinii

# gradina toamna #amenajare gradina #gradina

Bucura-te de curtea casei tale toata toamna, cu ajutorul acestor trucuri simple

Desigur ca primavara si vara te bucuri de curte intr-un mod absolut. Stai in curte citind, avand intalniri cu prietenii si mancand. Cand vine toamna ai senzatia ca toate acestea trebuie sa inceteze, insa nu este deloc asa. Mai mult primavara plantezi flori si alte legume sau plante, iar cand vine toamna consideri ca nu mai ai cum sa imbunatatesti aspectul locului. Dar acest lucru este departe de a fi adevarat. Poti obtine o multitudine de plante si poti sa amenajezi totul astfel incat sa folosesti curtea intreaga toamna. Iata cum poti face acest lucru doar cu ajutorul acestor trucuri simple:

Plante si flori de toamna

Desi majoritatea plantelor si florilor se usuca in prima saptamana a toamnei, exista si unele care se inteleg bine cu acest anotimp si care il prefera. De exemplu, crizantemele, calele ornamentale, gura leului, panselutele si ierburile. Dintre legume putem sa amintim varza si ardeii, care pot sa completeze frumos locul si sa aduca o imagine plina de viata si de culoare. Suculentele sunt si ele o optiune. Acolo unde climatul o permite, ele se pot pune afara, iar unde este prea frig trebuie sa fie aduse in casa.

Ia in considerare culorile pietrelor pretioase

Desi primavara este vremea culorilor pastelate si se considera ca atunci gradina arata minunat, nu inseamna ca toamna nu se poate imbunatati aspectul curtii cu anumite culori care sa atraga si sa entuziasmeze. Culorile regasite in pietrele semi-pretioase sunt preferatele anului. De exemplu putem sa mergem spre a alege culorile ametistului, safirului, agatelor si cristalelor de cuart roz, etc. Ele vor imbogati aspectul gradinii si te vor lasa sa te bucuri de timpul petrecut acolo. Acestea pot sa fie integrate prin prezenta mobilierului de gradina, prin vase decorative din ceramica si alte materiale, prin decor atarnat sau infipt in pamant. Ghivecele pot si ele sa fie o optiune de imbunatatire a aspectului general al locului.

Tine locul incalzit

Vara este simpla alegerea de a sta afara in curte, insa atunci cand vremea se raceste oamenii tind sa petreaca timpul inauntru. Totul insa se poate reamenaja astfel incat sa fie posibila relaxarea in aer liber si in zilele de toamna. Daca exista un foisor el se poate partial imbraca in materiale speciale, iar daca nu este un astfel de loc se pot folosi incalzitoare si sisteme tip radiator. Exista si sisteme ce includ focul, care cuprind o suprafata destul de mare in ceea ce priveste incalzirea. Chiar si adaugarea unor paturi din lana poate sa ajute atunci cand se bea un ceai pe terasa sau in curte.

Poti incepe sa amenajezi locul pentru primavara

Desi oamenii incep de obicei sa stranga totul toamna si mai revin primavara, o varianta potrivita poate sa fie pregatirea de toamna pentru anotimpul cald. Asta inseamna ca se pot strange frunzele cazute din copaci pentru a nu ajunge sa putrezeasca in acel loc sub zapada care vine si alte mici schimbari ale locului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului