Amenajarea gradinii

#calandarul gradinarului #activitati gradinarit #gradina #gradinarit #august

Calendarul gradinarului – august 2020! Activitati de gradinarit obligatorii in ultima luna de vara

August este o luna plina pentru gradinari. Este perioada in care se coc majoritatea culturilor de fructe si legume, iar gradina are nevoie de o atentie sporita si de ingrijiri speciale. Nu uita insa nici de gradina de flori sau de gazonul din curte, daca vrei sa te bucuri in continuare de frumsetea acestora. Iata care sunt cele mai importante activitati de gradinarit in luna august.

 

Ingrijirea gradinii de legume

In august se incheie recoltatul culturilor de rosii timpurii, a cepei de arpagic si a usturoiului. Tot acum incepe recoltarea radacinoaselor (morcovi, telina etc.), a ardeilor, gogosarilor, vinetelor, rosiilor de vara, castravetilor si dovleceilor, pe masura ce acestea se coc. Totodata se continua recoltarea fasolei, cartofilor si a sfeclei. La finalul lunii se recolteaza prazul, ridichile negre, varza si plantele aromatice.

In luna august, se pot planta in gradina semintele pentru ridichi pentru cultura de toamna, dar si seminte pentru rasadurile de salata de toamna. Mai poti planta in aceasta luna seminte de spanac, marar si patrunjel pentru cultura de primavara.

Culturile de fructe si legume

In luna august incepe recoltarea pepenilor rosii si galbeni. Totodata continua recoltarea zmeurei, capsunelor, a murei dar si a caiselor si a prunelor coapte si poti incepe recoltarea piersicilor si nectarinelor.

In ceea ce priveste vita-de-vie, in luna august trebuie rarite frunzele mult prea dese, ca soarele sa patrunda la struguri si se efectueaza legari unde este necesar. In luna august incepe recoltarea strugurilor timpurii, de masa.

Ingrijirea florilor din gradina

Si florile au nevoie de ingrijiri speciale in luna august. Este perioada perfecta pentru inmultirea florilor prin butasi. Trandafirii, muscata, fuchsia, pelargonium sunt plantele care suporta butasirea in aceasta perioada.

August este ultima luna din an in care poti adauga fertilizator florilor din gradina. Acesta le va pregati pentru sezonul rece!

La finalul lunii se pot planta pentru primavara, bulbii de lacramioare si ghiocei.

Tot acum se poate efectua o tundere ornamentala pentru arbustii decorativi sau gardurile vii.

Ingrijirea gazonului

Si gazonul are nevoie de ingrijiri speciale in luna august. Acesta trebuie tuns regulat, iar in perioadele secetoase trebuie udat din abundenta, seara dupa apus, sau dimineata la prima ora.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului