Amenajarea gradinii

# activitati gradinari # calendarul gradinarului iunie 2021 # iunie 2021 # calendarul gradinarului iunie #calendarul gradinarului

Calendarul gradinarului: iunie 2021! Ce legume poti planta si ce activitati nu trebuie sa ratezi

Luna iunie este una dintre cele mai pline pentru gradinari. In aceasta luna se planteaza noi legume, se ingrijesc plantele deja existente, dar si straturile de flori si pomii fructiferi. Nici gazonul nu trebuie neglijat daca vrei sa te bucuri de iarba verde si sanatoasa.

 

Iata, asadar, care sunt activitatile de gradinarit pe care nu trebuie sa le ratezi luna aceasta:  

Gradina de legume

Cu siguranta iti doresti ca legumele deja plantate sa creasca armonios si sa te bucure cu roade bogate. Pentru asta este important sa smulgi in permanenta buruienile, deoarece acestea absorb nutrientii din sol, care sunt atat de necesari legumelor tale.

De asemenea, este important sa uzi legumele, in cazul in care solul se usuca. Perioadele secetoase din timpul verii duc la compormiterea culturilor.

In luna iunie te poti bucura de primele recolte de sfecla rochie. Tot acum poti culege in continuare ceapa verde, salata si cartofi noi.

In luna iunie, rosiile trebuie copilite. Rupe usor din frunzele care nu au rod, pentru a le stimula cresterea. Ai grija insa sa nu rupi florile.

Acum poti planta castraveti pentru recolta de toamna, dar si alte legume precum varza, fasole verde, andive, gulii, dar si ierburi aromatice precum marar, patrunjel, busuioc, etc.

Ai grija de pomii fructiferi

Chiar daca este prima luna de vara, si incepi sa culegi unele recolte, este esential sa ai grija de pomii fructiferi. Ramurile acestora, care sunt pline de fructe, trebuie sprijinite cu ajutorul unor tutori pentru a nu se rupe. Greutatea prea mare a fructelor poate duce la ruperea crengilor.

In luna iunie se vor culege recoltele de visine, cirese, corcoduse si, spre finalul lunii incepe recoltarea caiselor timpurii. Se continua culegerea periodica a capsunelor si a zmeurei.

Ingrijirea straturilor de flori si a arbustilor

Arbustii decorativi, ale caror flori s-au uscat, trebuie curatati pentru a avea un aspect mai placut, dar si pentru a-i feri de eventuale boli.

De asemenea, trebuie sa ai grija de straturile de flori. Elimina bucuienile si florile uscate si adauga indrasamant pentru restul, pentru a te bucura cat mai mult timp de frumusetea florilor tale.  Daca este necesar stropeste plantele impotriva daunatorilor.

Ingrijirea gazonului

Gazonul are nevoie de tundere periodica. Cu toate acestea, in timpul verii gazonul trebuie lasat mai inalt pentru a impiedica solul sa se usuce rapid.

Este important sa verifici cu atentie iarba si sa inlaturi buruienile care cresc prin acesta, dar si sa-l tropesti in cazul in care daunatorii isi fac aparitia.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare