Amenajarea gradinii

#decoratiuni #amenajare gradina #cauciuc #decoratiuni gradina #materiale reciclabile

Cauciucurile vechi, decoratiuni si solutii neconventionale pentru gradina ta

Atunci cand un obiect se strica sau este prea uzat, prima intentie este sa-l aruncam la gunoi, ca sa nu ne mai incurce. Insa aceasta nu este cea mai potrivita atitudine, nici pentru buzunarul nostru, nici pentru mediu. Cele mai multe obiecte vechi pot fi reciclate si utilizate in alte scopuri. De exemplu, cauciucurile pe care nu le mai folosesti pot fi transformate in decoratiuni neconventionale pentru gradina.

Te intrebi ce poti face cu un banal cauciuc si cum l-ai putea pune in valoare in gradina cu flori, in cea cu legume sau in curte? Avem pentru tine cateva sugestii practice si estetice.


Transforma cauciucurile in ghivece pentru flori

Inarmeaza-te cu vopsea colorata, spala cauciucurile, usuca-le si transforma-le in ghivece neconventionale pentru flori.

In functie de preferinte, poti folosi o singura nuanta de vopsea, dar indicat ar fi sa optezi pentru mai multe nuante puternice, astfel incat sa aduci un strop de veselie in gradina. De asemenea, poti aseza cauciucurile in diferite colturi ale spatiului verde sau le poti aseza unele peste altele in asa fel incat sa creezi diferite inaltimi.

In cauciucurile pe care le ridici de pe sol este bine sa asezi o bucata de tabla sau orice alt material care ar putea preveni caderea pamantului din ghiveciul neconventional.


Transforma cauciucurile in cosulete suspendate

Fie ca il vopsesti, fie ca ii pastrezi nuanta naturala, cauciucul transformat in cosulet suspendat pentru flori va arata senzational. Poti agata decoratiunile din cauciuc intr-un spatiu in care vrei sa maschezi ceva sau pe usi, porti si garduri. Este bine sa stii ca aceste cosulete neconventionale nu sunt destinate special pentru flori. Poti cultiva in ele si ierburi aromantice, cum ar fi busuioc, rozmarin si cimbru, sau legume de mici dimensiuni.


Foloseste cauciucurile pe post de strat inaltat

Stratul inaltat este una dintre cele mai noi metode de gradinarit folosite de gradinari iscusiti. Un strat inaltat are numeroase beneficii atat pentru tine, cat si pentru plantele pe care le cultivi: buruienile se dezvolta mult mai greu, substanta fertilizanta ramana mai mult timp in sol, plantele nu mai sunt atacate atat de des de daunatori, iar lista poate continua si cu alte beneficii. Doar ca realizarea unui strat inaltat poate fi dificila. In acest caz, cea mai buna solutie o reprezinta cauciucurile vechi.





Sursa foto: permaculturecottage.wordpress.com, chooksandroots.files.wordpress.com, dishfunctionaldesigns.blogspot.com, pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului