Amenajarea gradinii

#iulie #lucrari gradina #gradina iulie #lucrari gradina iulie

Ce poti face in gradina in luna iulie

Ingrijirea gradinii in aceasta perioada a anului este extrem de importanta. Plantele au nevoie de mai multa apa decat in mod normal pentru a face fata caldurii din timpul verii, iar mana poate duce la distrugerea cartofilor, motiv pentru care este important sa protejezi din timp recolta cu fungicid. Iata ce mai poti face in gradina in luna iulie!


Ingrijirea florilor si a arborilor

Cameliile inmuguresc in aceasta perioada, de aceea este important sa le acorzi o atentie deosebita. Este recomandat sa le uzi in mod regulat atat pe cele din ghivece, cat si pe cele plantate in gradina, in caz contrat mugurii se pot usca.

De asemenea, arborii tineri, plantati de curand, au nevoie de udare regulata in perioadele secetoase.

In luna iulie, dovleceii cresc rapid, asa ca nu uita sa verifici zilnic productia, si sa-i culegi pe cei mari pentru a le permite celorlati sa creasca fara probleme.

In cazul in care frunzele copacilor sunt ingalbenite, este important sa le indepartezi din coroana acestora, intrucat, fructele vor fi afectate. Cu ajutorul fungicidului, frunzele afectate sunt distruse, iar fructele se pot dezvolta fara probleme.


Sustinerea copacilor

Se intampla, adesea, ca un pom fructifer sa aiba mai multe fructe decat te-ai putea astepta. Pentru a le pastra pe toate, este recomandat sa ii acorzi sustinere. Asadar, formeaza scripeti de sustinere a crengilor arborelui, in asa fel incat fructele sa ramana pe ele.

In cazul in care fructele sunt prea multe si nu au loc sa se dezvolte, este recomandat sa renunti la o parte dintre ele. Prin urmare, rupe fructele care sunt pozitionate la distante foarte mici, astfel incat sa le oferi celorlalte sansa sa creasca. Mijlocul lunii iulie este cel mai bun moment in care poti face acest lucru.

In plus, daca in copac sunt mai putine fructe, lumina soarelui si aerul vor circula mai usor, ceea ce va face ca fructele sa creasca uniform, iar riscul de boli fungice scade considerabil.

Merii, caisii si prunii sunt principalii pomi fructiferi de care ar trebui sa te preocupi in luna iulie.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului