Amenajarea gradinii

#zile ploioase #sfaturi practice #ghivece flori #instrumente gradinarit #activitati de gradinarit

Ce poti face in gradina pe o vreme ploioasa

Desi primavara ar trebui sa fie un anotimp cu vreme buna, zile caldute si cer senin, incalzirea globala a schimbat treptat caracteristicile acestui anotimp si l-a transformat intr-o toamna mohorata cu ploi frecvente. Cu toate acestea, activitatea desfasurata in gradina nu trebuie sa inceteze din cauza precipitatiilor! Iata ce poti face pentru gradina in zilele ploioase de primavara.


1. Pregateste ghivecele pentru flori

Chiar daca vremea de afara nu te lasa sa plantezi flori in gradina, poti gasi alte activitati utile pentru a-ti petrece timpul in zilele ploioase. In acest sens, poti pregati ghivecele pentru florile pe care urmeaza sa le aranjezi in curte. Asadar, cumpara pamantul potrivit pentru fiecare tip de floare, precum si fertilizatori, daca este nevoie, si curata ghivecele vechi sau confectioneaza altele noi.


2. Curata instrumentele de gradinarit

O alta activitate pe care o poti face in zilele ploioase este curatarea instrumentelor de gradinarit. Este recomandat ca acestea sa fie curatate dupa fiecare utilizare pentru a impiedica raspandirea bolilor de la o planta la alta. In cazul in care nu ai mai facut acest lucru de mult, acum este momentul potrivit sa te ocupi de instrumentele de gradinarit.


3. Alege semintele pentru legume si flori

Pentru a nu mai pierde timpul in ziua plantarii, este indicat sa cumperi semintele florilor sau legumelor pe care vrei sa le plantezi, in zilele in care vremea nu iti permite sa te ocupi propriu-zis de gradina. Asadar, cand se va "intoarce" vremea buna nu vei mai sta sa cauti semintele pentru a le planta, ci vor fi alese, gata de insamantare.


4. Strange apa de la ploaie

Se spune ca apa de ploaie este foarte buna pentru plantele din gradina. Astfel ca poti profita de zilele ploioase din aceasta primavara pentru a colecta apa de ploaie pentru ca, in zilele toride de vara, sa poti uda florile cu apa sanatoasa. Asadar, foloseste aceasta vreme capricioasa in beneficiul ulterior al plantelor tale. Asaza galeti sau butoaie la sistemul de scurgere a apei pentru a pastra apa de la ploaie.

Sursa foto: leclairon.blog.lemonde.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului